Receptek

2013.12.30. 11:19

Nyársra tűzött borkorcsolyák

Ha elegünk van a nagy főzésekből, vagy sok vendéget várunk a szilveszteri buliba, egyszerű és gyors, mégis finom borkorcsolyával is kínálhatjuk őket.

Magyar Hajnalka

Tanácsadónk, Kőrösi Ferencné, Manyika egy virslis verzió receptjét ajánlja olvasóinknak.

Hozzávalók: virsli, pulykamell sonka, szeletelt császárszalonna, a panírozáshoz a szokásos tojás, liszt és zsemlemorzsa.

A virsliket a biztonságos hőkezelés miatt forró vízbe dobjuk, és l-2 percig főzzük.. Ha kihűlt keresztben félbevágjuk őket, majd rájuk tekerünk egy-egy félbevágott szelet sonkát és elfelezett császárszalonnát. Fogpiszkálóval rögzítjük és a szokásos módon panírozzuk. Ha ropogós panírt szeretnénk, a zsemlemorzsához tegyünk durvára összetört kukoricapelyhet.

Forró olajba téve közepes lángon pirosra sütjük. Majonézzel, salátával önálló ételként fogyasztható, de rizzsel, rizibizivel is nagyon finom.



Ugyancsak egyszerű vendégváró falat a szalonnás hullám, aminek receptjét az interneten találtuk. Végeredményként pálcára fűzött tésztahullámokat kapunk, amelyek tetején sajtos bacon szelet fodrozódik. A tésztához dolgozzunk össze 60 dkg lisztet, 2 teáskanál sót, 1 evőkanál olajat, 2 evőkanál burgonyapelyhet vagy főtt, tört krumplit (körülbelül 10 kisebb darabot), 2 dl tejet, 2 dl vizet és 2,5 dkg élesztőt. Miután a hozzávalókat összedolgoztuk, pihentessük a tésztát 1 órán át. Ezután téglalap alakúra sodorjuk, bacon szélességűre csíkozzuk és mindegyik csíkra fektetünk 1-1 szalonna szeletet. Sajttal megszórjuk, majd hurkapálcára húzzuk, hogy hullámok keletkezzenek. Sütőpapírra fektetjük és előmelegített sütőben megsütjük. A megadott tészta mennyiséghez mintegy 20 szelet bacon és 10 dkg reszelt sajt dukál. Salátát kínálhatunk hozzá, de magában is garantáltan ízleni fog.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!