2013.09.09. 15:30
Recept: sajtos padlizsán szeletek
Bundába bugyolálva a kissé jellegtelen ízű, semleges zöldségek is új értelmet nyernek. Erre ajánl most jó példát rovatunk állandó tanácsadója, Kőrösi Ferencné, Manyika.
A sajtos bundába bújtatott finomsághoz 4 zsenge, közepes padlizsán, só, 3 tojás, 3 evőkanál zabliszt, vagy grahamliszt, 8-10 dkg reszelt sajt, 2 kanálnyi vágott snidling és őrölt bors szükségeltetik.
A padlizsánok szárát levágjuk és törzsüket ujjnyi vastagra, kissé ferde szeletekre vágjuk, majd enyhén besózzuk. A tojásokat felverjük, a lisztet belekeverjük, majd ízesítjük sóval, borssal, metélőhagymával. Végül a reszelt sajtot is hozzáadjuk. Ebbe a masszába forgatjuk bele a padlizsánszeleteket és bő forró olajban ropogósra sütjük. Fontos, hogy az olaj forró legyen, hogy minél kevesebbet tudjon a padlizsán magába szívni. Papírtörlőn a felesleges olajat felitatjuk és frissen tálaljuk. Rizs köret illik hozzá, de a paradicsomsaláta is passzol mellé.
A cukkinit is el lehet készíteni hasonlóképpen, ez esetben a fűszerezéssel variálhatunk, használhatunk fokhagymasót, vágott kaprot, ki mit szeret.