Pusztaszentlászló

2016.01.28. 09:57

Hozzájárulást kérnek az útfenntartáshoz

Pusztaszentlászló – A közutak állapotának megóvása érdekében fórumra hívja a helyi gazdálkodókat a falu vezetése – erről is döntött legutóbbi ülésén a képviselő-testület.

Varga Andor

Varga János polgármester elmondta: a falu fenntartásában lévő utak jó állapotban vannak, a nemrégiben végbe ment szennyvízberuházás lezárásaként a megfelelő helyreállításra figyelmet fordítottak. Ám ez az állapot nem marad fenn örökké – különösen mert sok nehéz mezőgazdasági gép közlekedik rajtuk.

– Saját erőből nem fogjuk tudni fenntartani az útjaink megfelelő állapotát, ezért gondoltuk azt, hogy ez ügyben hozzájárulást kérünk az azokon nehéz gépekkel közlekedő gazdálkodóktól – mondta el Varga János. – Jobbára helyi emberekről van szó, de természetesen akadnak vidékiek is. Az ötletet nem dolgoztuk ki egészen, egyszerűsítve úgy is mondhatnám: nem mi akarjuk meghatározni az árat. Azért hívjuk össze az érintetteket, hogy együtt dolgozzuk ki   a  részleteket. De például az érintett földterületek nagysága lehetne egy szempont a hozzájárulás mértékének meghatározásánál.

A fórum időpontja még nincs meg, arról mindenkit tájékoztatni fognak.

Fiatal családoknak nyújtandó letelepedési támogatásról is döntöttek a képviselők. Eszerint 2015-re visszamenően is 200 ezer forint vissza nem térítendő támogatást kap az önkormányzattól minden, a faluban letelepedő házaspár – feltéve ha annak legalább egyik tagja még nem múlt el 40 éves. Varga János kiemelte: Szentlászlón kevés a fiatal viszont sok az elhagyott ház, az intézkedés talán mindkét gondon enyhíthet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!