Púder Nélkül

2014.12.10. 22:05

Szépítkezés ünnepek előtt: a természetes hatás elérése a cél, nem divat a túl erős festés

A mindenkori jó megjelenés szükségességét egyetlen nő, de valószínűleg a férfiak sem vitatják. Ez különösen fontos az év legmeghittebb ünnepén, karácsonykor, és persze szilveszterkor is.

Németh Diána

Érdemes ilyenkor is szakember segítségét kérni, hogy az egész éves hajrában megviselt bőrünket helyrehozza. Mielőtt azonban bármilyen eljárásba kezdenénk, nem árt szétnézni. Hantos Hajnalka hasznos tippekkel szolgál a szépülni vágyóknak.

– Úgy gondolom, hogy minden smink alapja az ápolt, szép bőr – kezdi a szakember. – Érdemes időt szakítani egy profi kezelésre, hiszen annak hatását nem csak egy-két napig fogják tapasztalni a szépülni vágyók. Én is olyan orvosi lézerrel dolgozom, amely a kozmetikában alkalmazott leghatékonyabb módszernek számít.

– Milyen kezeléseket lehet ezzel a géppel végezni, és kiknek ajánlott?

– A lézeres arckezelést az életkor és az UV sugarak okozta ráncok, redők, pigment foltok, valamint aknék (pattanások) eltüntetésére alkalmazzuk. – magyarázza a lézer szakkozmetikus. – A lézer sugarai a bőr felszíni rétegeinek megsértése nélkül hatolnak a mélybe és ott fejtik ki hatásukat. A tág pórusok összeszűkülnek, a termikus hatás miatt javul a keringés, ezáltal a tágult hajszálerek is eltűnnek, a bőr matt és egységes lesz. Az arc újra rugalmassá válik, feszesedik, vagyis létrejön az un. rejuvenáció (arcfiatalítás). A lézer a pattanásos arc kezelése mellett, hatékonyan alkalmazható a test bármely részén is. A gép által kibocsátott hő elpusztítja az aknét okozó baktériumokat, a faggyútermelő mirigyek összehúzódnak, a régi hegek pedig kisimulnak. Fontos megjegyezni, hogy kiváltható vele az aknés problémával küzdő vendég gyógyszeres kezelése, amely nem elhanyagolandó tényező. Nincs felépülési idő, nincs mellékhatás, nincs fájdalom.

Hantos Hajnalka kozmetikus Takács Alexandrán „dolgozik". Fotó: Pezzetta Umberrto

– Mi a következő lépés?

– Nagyon sok időt spórolnak azok a hölgyek, akiknek a szemöldökük, szemhéjuk, vagy szájuk tetovált. Ez egy nagyon jó smink-alap lehet, amelyhez hétköznap nem szükséges hozzá sminkelni. Az ünnepek alkalmával pedig ez tökéletesen kiegészíthető.

– Kiknek ajánlott a sminktetoválást?

– A 18 évestől a 60 év felettiek is érdeklődnek iránta. A vendégeim többféle okból választják ezt a megoldást, az idősebbek például a szemöldök, és a szempilla ritkulása miatt döntenek a tetoválás mellett. Ajánlom azoknak is, akik gyakran járnak fürdőhelyekre, azonban nem szeretnének azzal foglalkozni, hogy elkenődik-e a sminkjük, vagy sem, valamint mindazoknak, akiknek nincs idejük, vagy kézügyességük. Szerintem fontos, hogy mennyire van kontúrozva az arcunk.

– Milyen variációk léteznek?

– Ez teljesen egyénre szabott. Léteznek sablon technikák, de nyilván van saját elképzelés is. Természetesen tanácsokat is szoktam adni. Néha kell terelgetni a hölgyeket – meséli mosolyogva Hantos Hajnalka. – Most a természetes smink a trend. Ebbe az irányba is próbálom terelni a hölgyeket. Úgy gondolom, hogy már az ünnepi smink sem olyan erős, mint régen.

– Milyen sminket ajánlasz az ünnepekre?

– Ilyenkor minden a csillogásról szól, nincs ez másképp a sminkben sem. Az ezüst, az arany, a fekete az mindig trend, soha nem megy ki a divatból, minden színhez illik. Fontos, hogy vagy a szem, vagy a száj legyen hangsúlyos. – magyarázza a szakember. – Évek óta nagy divat a száj hangsúlyozása, – a piros, a bordó árnyalatai – ebben az esetben mindenképp csak visszafogott smink kerüljön a szemre.

– Milyen újdonságok vannak még a sminkelés területén?

– Hazánkban még forradalmi újdonságnak számít a kozmetikai eljárások között a tartós szempilla spirálozás. Tetszés szerint természetes és extrém hatás is elérhető vele, mindössze 30 perc alatt. Az eljárás során a megtisztított pillákra felkerül egy alapozó anyag, majd erre – ecset segítségével - egy szempillafesték. Ezt követi a spirálkefével felvitt ultrafekete dúsítópor. A szempillafesték ragasztóként funkcionál, a volumenért felelős porréteget köti a pillákhoz. A festék és a dúsítópor egymás után váltogatva kerül a szempillákra a kívánt hatás eléréséig. Olyan eredményt érhetünk el vele, hogy még tusvonalat sem kell húzni hozzá. Nagyon látványos. Dúsít, hosszabbít és csodálatos éjfekete színt biztosít. Teljesen súlytalan, kényelmes „viselet". Szépségszalonokban használt, szakember által alkalmazható eljárás.

Minden szépülni vágyó, aki tanácstalan, kérjen bátran segítséget szakembertől – javasolja Hantos Hajnalka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!