Púder Nélkül

2011.08.10. 15:14

Lazítás: ital a gyerek és a párunk helyett?

Egy brit felnőttek körében végzett kis létszámú felmérésben kétszer gyakrabban válaszolták azt, hogy az ital segít lazítani egy stresszel telt nap után, mint azt, hogy gyerekeik vagy partnerük társasága jelenti a kikapcsolódást.

zaol.hu

A Drinkaware elnevezésű jótékonysági szervezet munkatársai 825 felnőttet kérdeztek meg Nagy-Britanniában arról, hogy mivel vezetik le napi feszültségüket és negatív érzéseiket.
   
A válaszadók 61 százaléka az ivást tette az első helyre, 28 százalékuk a gyerekeikkel és 26 százalékuk a párjukkal eltölthető időt.
   
Az otthoni esti italozásért a nők 73 százaléka, míg a férfiaknak csak 26 százaléka okolta a nap közben elszenvedett stresszt. A nők többsége a bort választja, míg a brit férfiak inkább a sört részesítik előnyben egy átlagos otthon töltött este folyamán.
   
Ezúttal is kiderült, hogy az iváshoz sok minden szolgálhat indokként: stresszes esemény (a megkérdezettek kétharmada), rossz nap (73 százalék), nagy(szerű) nap (15 százalék) vagy egyszerűen egy jó nap (17 százalék).
   
A felmérésben résztvevők negyede érzi úgy, hogy hetente legalább kétszer túl sokat iszik - idézte a felmérés eredményét a The Daily Telegraph online kiadása (http://www.telegraph.co.uk). A nőknek hetente 14, a férfiaknak hetente 21 egységnél több alkohol nem ajánlott.
   
A felmérés szerint a brit nők 61 százaléka a javasolt mennyiségnek legalább a dupláját fogyasztja el (átlagosan napi 4 adagot), a férfiak 61 százaléka a másfélszeresét (átlagosan legkevesebb napi 4 egységet).

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik