Púder Nélkül

2011.04.25. 05:54

Ellenállhatatlan volt Tikos Kitty

Sportosan kidolgozott nőies alak, őszinte mosoly, bájos arc és derékig érő, sűrű bongyor haj. A 2011-es SOTE Szépének választott 20 éves Tikos Kitty a Testnevelési és Sporttudományi Kar hallgatója legjobban a fődíjnak, a tengerparti nyaralásnak örült.

Benedek Bálint

– Tavaly pusztán kíváncsiságból jelentkeztem a TF szépe választásra, amit megnyertem – kezdte a nagykanizsai lány. – A jó tapasztalatok arra inspiráltak, hogy a Semmelweis Egyetem (SOTE) előtt is megmutassam magam. Az egyik budapesti szórakozóhelyen megrendezett versenyre 60 lány jelentkezett, akik közül a zsűri, Katus Attila fitness világbajnok, Freire Szilvia 2008 Miss World Hungary szépségkirálynő, Kaszás Bence fotós, Szépligeti Ágnes divattervező és egy magazin főszerkesztője, Hajós Norbert válogatta ki a 16 döntőst.

– Aztán innentől kezdve beindult a gépezet, ugyanis három héten keresztül gyakoroltuk a táncos koreográfiákat, a színpadi mozgást – folytatta Kitty. – A divattervezők külön erre az alkalomra készültek ruhakölteményekkel, melyekben a kifutón vonultunk végig.

Tikos Kitty ötletesnek találta például a fehér, orvosi köpenyes fellépést. Ezt valószínűleg a közönség is élvezte, hiszen miután válaszoltak a számos, tudományos témakörben feltett kérdésre, fürdőruhára vetkőztek. A bikinis felvonuláson a fiatal dél-zalai lány tökéletesen kidolgozott, hibátlan teste minden zsűritag elismerését kivívta. Sőt, mivel a rózsaszín, két oldalán merészen kivágott estélyi ruhájában is ellenállhatatlan volt, kétség sem férhetett a győzelméhez.

A diadal értékét még tovább növeli, hogy Kitty természetes szépségével nyűgözte le az ítészeket. A díszes koronán kívül több értékes ajándékot kapott, ám mind közül a kétszemélyes, horvátországi, Beachattack elnevezésű sportos nyaralásnak örült a legjobban. A magánéletéről viszont szűkszavúan nyilatkozott Kitty.
Azt azonban elárulta, hogy a szépségkirálynői címe nem változtatta meg, bár a fokozott médiaérdeklődés kicsit meglepte. – A barátnőmmel, Hetési Violettával együtt nőttünk fel, egy kollégiumban lakunk, s ugyanazt tanuljuk – mosolygott a SOTE Szépe 2011-es győztese. – Már szinte összenőttünk, mindent megvitatunk, s ilyenkor a csajos témákon túl a pasikról is beszélünk.


A dekoratív lány viszont még szabadidejében is sportol. Ehhez már korán hozzászokott, hisz 5 éves kora óta több órát edz, sőt a Szan-Dia Fitness SC csapatával is rendszeresen indul versenyeken. – Tornával kezdtem, aztán jött a népszerű kötélugrás, s végül a modern tánc, amiben világbajnoki címeket is szereztem – tette hozzá a lány. – A sport megtanított a fegyelemre és a kitartásra, melyet a tanulásban azóta is hasznosítok. Jelenleg testnevelő edzőnek készülök, és a későbbiekben sportaerobikkal szeretnék elhelyezkedni. A siker és divatfotósok biztatása ellenére a 20 éves Tikos Kitty kitart eredeti elképzelése mellett, tehát ezután is minden energiáját a sportokra és a tanulásra fordítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!