Púder Nélkül

2010.08.31. 13:46

Folyóirattartót házilag

Az újságok, a folyóiratok még az elektromos hírhordozók korában is mindennapjaink fontos részei.

PLT

Egy otthonban az ott lakókról sokat elárul, hogy mennyi és milyen könyvük van, nemkülönben az is, hogy milyen lapokat forgatnak. Az viszont rendetlenül hat, s ráadásul bosszantó is, ha az olvasnivaló szanaszét hever az asztalon, kanapén, vagy a földön. Szerencsére feltalálták az újságtartót.

Kevés ennél rugalmasabb berendezési tárgyat lehet elképzelni. A folyóiratokat tároló állvány készülhet rattanból, kovácsolt vasból, fából, hajlított üvegből, bőrből, textilből is. Állhat a földön vagy az asztalon, kerülhet a falra, vagy a fotel oldalára. Funkcionálhat ekként valamilyen alkalmas méretű kosár, ládika. Előnyös, ha a tartó több rekeszre osztott, így áttekinthetőbben tárolhatjuk benne az olvasnivalót.

 

Akinek megvan hozzá a kézügyessége, házilag is barkácsolhat újságtartót. Két, a feléig befűrészelt, 34x30 centiméteres falap egymásba csúsztatásával például készíthetünk X alakú tartót, amit aztán natúr színben vagy a bútrohoz illő színűre festve használhatunk. A képen látható textil zsebeket egy áruházban vették, de kis leleménnyel házilag is készíthetünk hasonlót. Akár minden családtag kedvenc pihenőhelyén kéznél lehetnek a kedvenc folyóiratai.

Ezek is érdekelhetik