Programok

2015.01.11. 10:02

Programok, rendezvények Zala megyében január 12-től

Tudja meg, mi történik Zala megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények január 12-től. Böngésszen, és válogasson!

FEBRUÁR 5.

Kosarakat fonnak

Páka – Hat foglalkozásból álló kosárfonó tanfolyamot szervez a jövő hónaptól a község könyvtára. A kézműves program az elképzelések szerint február 5-én kezdődne,  a foglalkozásokra hat egymást követő héten, mindig csütörtök esténként kerül sor az intézményben. A tanfolyamot szervező Rikli Katalin érdeklődésünkre elmondta: ez már a harmadik  kosárfonó tanfolyamuk lesz, és az első kettő  sikere ösztönözte  őket arra, hogy ismét  meghirdessék a programot, amelyet ezúttal is     Dulics Margit vezet.

 

JANUÁR 25.

Sebestyén-napi búcsú Csácsbozsokon

Csácsbozsok – Január 25-én (Pálforduló-napon), vasárnap tartják a csácsbozsoki plébánia-templom nyilvános búcsúnapját. A Szent Sebestyén tiszteletére épített templomban 8 órakor kezdődik a búcsúi istentisztelet.

 

JANUÁR 23.

V. Sajtófotó Kiállítás

Zalaegerszeg – Január 23-án, 17.30-kor nyílik meg a Hevesi Sándor Színházban az V. Zalaegerszegi Sajtófotó Kiállítás. Ez alkalommal a médiában dolgozó hivatásosok – Katona Tibor, Pezzetta Umberto és Seres Péter – mellett a más területeken tevékenykedő profi és amatőr fotósok is bemutathatják, milyen pillanatokat örökítettek meg 2014. sport és kulturális eseményein, fesztiváljain. Utóbbi kör számára pályázatot hirdettek a szervezők. Az így összeállt kollekciót közel egy hónapon át láthatják majd az érdeklődők. A kiállítás megnyitóján köszöntőt mond Balaicz Zoltán polgármester és Horváth A. Attila, a Zalai Hírlap szerkesztőségvezetője, a tárlatot Varga György, az MTI fotóriportere nyitja meg.

 

JANUÁR 22.

Kor-képek-élet-képek kiállítás

Zalaegerszeg – Zalaegerszegen 22-én, csütörtökön 17 órakor nyílik tárlat Kor-képek, Élet-képek címmel a Völgyi-Skonda Kortárs Gyűjteményből a Városi Hangverseny és Kiállítóteremben, amelyet Wehner Tibor művészettörténész ajánl az érdeklődők figyelmébe.

Völgyi-Skonda képek

Zalaegerszeg – Január 22-én, csütörtökön 17 órakor a Völgyi-Skonda Kortárs Gyűjteményből nyílik kiállítás a városi hangversenyteremben. Völgyi Miklós és felesége Skonda Mária immár harmadik évtizede gyűjti a kortárs műalkotásokat. A Magyar Kultúra Napja alkalmából megnyíló egerszegi tárlat a leginkább jellemző, leghangsúlyosabb alkotások bemutatásával kínál áttekintést gyűjteményükről. Huszonhét alkotó 56 művét láthatja a publikum, a kiállítók között találjuk Csurka Esztert, Fehér Lászlót, Szurcsik Józsefet és Nagy Krisztát is. Utóbbinak tavaly nagy visszhangot váltott ki Orbán Viktorról készített portré sorozata, amelyből most Zalaegerszegen is ízelítőt kaphatunk. A Kor-Képek Élet-Képek című kiállítást Wehner Tibor művészettörténész nyitja meg.

Cseh Tamás emlékest

Keszthely – Január 22-én, a magyar kultúra napján adják át a Pro Cultura Keszthely díjat a Balaton Színház Simándy termében rendezendő, 18 órakor kezdődő ünnepségen. Ezt követően „Átlátszó víz legyen..." címmel Cseh Tamás emlékestre várják az érdeklődőket. Fellép Hegyi Norbert és Joós Tamás.

Magyar Kultúra Napja Zalaszentivánban

Zalaszentiván – Irodalmi-, zenés műsorral emlékeznek meg Zalaszentivánban a Magyar Kultúra Napjáról, január 22-én (csütörtökön) 15 órai kezdettel a helyi IKSZT nagytermében.

 

JANUÁR 21.

Színházi műsorváltozás

Nagykanizsa – A Hevesi Sándor Művelődési Központban technikai okok miatt elmarad a Bródy-bérlet keretében 21-re meghirdetett Szerelmek az égből című színdarab.

 

JANUÁR 20.

Mécsessel a sötétedés ellen

Zalaegerszeg – Január 20-án, este fél hatkor a magyar kultúra napja előtt a magyar kultúra iránti szolidaritás kifejezésére csendes gyertyagyújtásra invitálnak a szervezők a megyeszékhelyi Deák térre. A KKDSZ (Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete) és a magyar kultúra napja előtt két nappal demonstrációt, fáklyás felvonulást szervez Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémiától – az Emberi Erőforrások Minisztériuma érintésével – a Szalay utcáig. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakoznak Zalaegerszegen valamint az ország több városában is a „Gyújtsunk lángot a magyar kultúráért! Gyújtsunk fáklyát, gyertyát, mécsest a sötétedés ellen!" című alkalommal.

Mezítláb a parkban

Nagykanizsa – Neil Simon Mezítláb a parkban című komédiáját láthatja a HSMK közönsége január 20-án (kedd) 19 órától. A Körúti Színház előadásában Corie és Paul friss házasok története elevenedik meg a közönség előtt. A sztori szerint a pár egy hatodik emeleti, lift, fűtés és berendezés nélküli New York-i lakásba költözik. Súlyosbítja a helyzetet Corie mamájának megjelenése, aki rémülten észleli a sivár körülményeket. A világhírű film, mára országos hírűvé vált adaptációja túl van a századik előadáson. Színpadra lép Pikali Gerda, Kautzky Armand, Koncz Gábor és Frajt Edit is.

Fényképeken a természet csodái

Nagykanizsa – Kedden 9.50 órakor „A természet csodái" címmel nyílik kiállítás a Dr. Mező Ferenc Gimnázium galériájában. Ezúttal a Zalaerdő Zrt. munkatársainak fotóit, az erdő szépségéről, lakóiról elcsípett pillanatokat tekinthetik meg az érdeklődők. A tárlatot Varga Attila, az Országos Erdészeti Egyesület városi titkára nyitja meg.

 

JANUÁR 19.

Könyvbarátok találkozója

Zalaegerszeg – Hétfőn 17 órától Matusné Gáll Éva a kortárs magyar gyermekkönyv illusztrátorokról tart előadást az Apáczai téri művelődési központ Könyvbarát Körében.

Nyílt napot tartanak

Zalaegerszeg – Az idei tanévben 25 éves fennállását ünneplő Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara is nyílt napot tart január 19-én 10 órakor a Zalaegerszegi Képzési Központjában. A rendezvényen a képzési lehetőségekről, a felvételi eljárás rendjéről kapnak tájékoztatást az érdeklődők. Bemutatkozik az ápolás és betegellátás alapképzési szak gyógytornász szakiránya, valamint az egészségügyi szervező alapképzési szak egészségbiztosítási, egészségügyi ügyvitelszervező és egészségturizmus szervező szakiránya. A rendezvényt elsősegélynyújtási és újraélesztési demonstráció, pszichológiai és alváshigiénás módszerek bemutatása színesíti. Az érdeklődők megtekinthetik a biomechanikai, valamint a terhelés-élettani laboratóriumot.

Guglizz rá vetélkedő, újból

Zalaegerszeg – Megújult formában folytatódik a ZVMKK könyvtára által szervezett A „Guglizz rá!" levelezős vetélkedő. Zalaegerszegi Városrészek Művelődési Központja és Könyvtára már 3. alkalommal hirdeti meg felnőttek számára az online vetélkedőt, amelynek minden mozzanata az interneten zajlik. A Guglizz rá! levelezős játék keretében a nevezők feladatlapokat kapnak, s a benne szereplő kvízkérdésekre az internet segítségével találhatják meg a válaszokat. A most meghirdetett, kora nyárig tartó játékra január 24-ig lehet jelentkezni személyesen a könyvtárban, e-mailben, vagy a bibliotéka közösségi profilján.

Meseképekről

Zalaegerszeg – Kedvenc gyerekkori mesekönyveink rajzaira, ha azok jók, még felnőtt fejjel is élesen emlékszünk... A meseillusztrációk fontosságát vallja Matusné Gáll Éva is, aki évek óta kutatja a magyar meseillusztrátorok munkáját, műveikből már hiánypótló bibliográfiát is összeállított. E munka érdekességeiről beszél az érdeklődőknek január 19-én, hétfőn 17 órától a ZVMKK könyvtárában, a Könyvbarát Kör foglalkozása keretében.

A Kis-Balatonról

Nagykanizsa – A Hevesi Sándor Művelődési Központban január 19-én, jövő hétfőn 17 órakor filmbemutatót tartanak. Maros Sándor és Czigóth Sándor A víz útja című, a Kis-Balatonról szóló alkotása kerül a közönség elé. A belépés díjtalan.

Ökumenikus imahét

Nagykanizsa – Az ökumenikus imahét keretében hétfőn 18 órától Nyeste Pál piarista pap hirdet igét a kanizsai evangélikus templomban. Kedden 18 órakor Deme Dávid evangélikus lelkészt hallgathatják a hívek az Alsóvárosi templomban, majd szerdán 18 órától Makoviczky Gyula evangélikus lelkész „vendégeskedik" a Piarista kápolnában. Csütörtökön szintén 18 órától dr. Bogár Gáspár káplán hirdet igét a kiskanizsai Sarlós Boldogasszony Templomban, pénteken pedig dr. Páhy János plébános várja a híveket a református templomban. Szombaton 18 órai kezdettel Dósai Attila piarista pap az evangélikusoknál beszél, míg vasárnap Váron István plébániai kormányzó a református templomban zárja az ökumenikus imahét programját.

 

JANUÁR 18.

Esküvő kiállítás

Zalaegerszeg – Vasárnap egész napos esküvői kiállításra és vásárra várják a házasulandókat Zalaegerszegen a Kölcsey Ferenc Gimnázium aulájában. A Zalai Hírlap profi esküvőszervezővel együttműködve szervez „You and Me" címmel  kiállítást 10-18 óra között. A látogatók az esküvő minden fontos eseményéhez találnak partnert vasárnap. A ruhaszalonok, a ceremóniakellékek üzletei, a zenekarok, az ékszerüzletek, az ételek, italok, sütemények készítői, forgalmazói, a különböző helyszínek, szórakoztató programok felelősei, a fotószalonok munkatársai mind-mind egy helyen, egy napon érhetők el az ifjú párok, házasulandók számára. Délelőtt 11 órakor mutatkoznak be a kiállítók, majd délután a LIMúZS Parti zenekar szolgáltat zenét. A Gála Társastáncklub és az Ezer Rózsakert Hastánc Együttes után divat show következik igéző menyasszonyi és koszorúslány ruhákkal, öltözetekkel. A nap végén a regisztrációs lap segítségével kétszer két személyes 7 éjszakára szóló görögországi út szállásköltségét sorsolják ki, amely a tengerparti Olimposz Riviérára szól Makrygialoszba. Tehát két párnak akár nászútja is megoldódik a vasárnapi You and Me kiállításon. Záróakkordként 200 személyes tortát fogyaszthatnak el a résztvevők.

Ökumenikus imahét Zalaegerszegen

Zalaegerszeg – 2015-ben is megrendezésre kerül az ökumenikus imahét a Krisztus-hívők egységéért. Az imahét vezérigéje a következő: Jézus így szólt hozzá: „Adj innom!" (Jn 4,7) Az országos nyitó istentiszteletre 2015. január 18-án, vasárnap 19 órakor kerül sor a budapesti Szent István Bazilikában. Szentbeszédet mond dr. Erdő Péter bíboros és igét hirdet Steinbach József református püspök, a MEÖT elnöke. ZALAEGERSZEGEN, az imaheti istentiszteletek 18 órakor kezdődnek. Január 19 (hétfő) Mária Magdolna plébánia-templomban, 20-án, kedden az evangélikus templomban; szerdán a ferences plébánia-templomban imádkozhatnak a keresztény hívek. Csütörtökön a református templomba várják a híveket. Az imaheti program-sorozat a kertvárosi plébánia-templomban fejeződik be.

Imahét Nagykanizsán

Nagykanizsa – A Jézus Szíve templomban kezdődik az imahét Nagykanizsán. Január 18-án, vasárnap kezdődik az Ökumenikus Imahét a Krisztushívők egységéért. Az első imatalálkozó Nagykanizsán a Jézus Szíve plébánia-templomban lesz, 17 órai kezdettel.

Sporttigris torna ötödször

Lenti – Vasárnap ötödik alkalommal rendezik meg a lenti Arany János Általános Iskolában a „Sporttigris" elnevezésű amatőr teremlabdarúgó-tornát. A 8 órakor kezdődő eseményre húsz csapat nevezett. A versenykiírás szerint a tornán csak amatőr, illetve a megyei bajnokság második vagy alsóbb vonalában szereplő játékosok vehetnek részt. A lenti és környékbeli együttesek mellett érkeznek csapatok Zalalövőről, Körmendről, Letenyéről és Zalaegerszegről is.

 

JANUÁR 17.

Évkezdő madárgyűrűzés

Zalaegerszeg – A szezon első madárgyűrűzésére kerül sor szombaton (január 17.) a megyeszékhely botfai városrészében, a Mindszenty Ifjúsági Házban. Az érdeklődőket délelőtt 9 órára várják a program szervezői.

Kenutúra tizenhetedikén

Hévíz – Az eredeti időpontban, január 4-én az ijesztő időjárás-jóslatok miatt elmaradt a város gyógytavának lefolyó-csatornájára tervezett kenutúra, amit január 17-én pótolnak. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park részvételi díjas programján 9 órára várják az érdeklődőket a Hévízi-tótól délre eső parkolóba. A táv 12 kilométer, az úszni tudást minden résztvevőnek igazolnia kell.

Amatőr labdarúgó kupa

Zalakaros – Szombaton reggel 9 órától rendezik meg az általános iskola tornatermében a "Karos" Amatőr Labdarúgó Kupát. Négy plusz egy fős csapatokkal lehet nevezni, résztvevők lehetnek zalakarosi lakhellyel rendelkező, vagy a városban dolgozó és meghívott csapatok játékosai. Nevezni 16-ig lehet Stégli János sportszervezőnél.

Szent Liturgia, és Balaton-áldás Keszthelyen

Keszthely – Január 17-én (szombaton) 11 órai kezdettel Szent Liturgiát tart Arszéniosz Kardamákisz, magyarországi és közép-európai exarcha a keszthelyi Magyarok Nagyasszonya (Fő-téri) plébánia-templomban. Ezt követően az ortodox metropolita megáldja a Balatont.

Raminak segítenek a fellépők

Keszthely – Két zalaszentgróti kötődésű, feldolgozásokat játszó rockzenekar, a The Bars, illetve az MR'8 lép fel azon a jótékonysági célú rockkoncerten, amit egy agydaganattal operált hat esztendős kislány, Ramóna családjának támogatására szerveznek. A holnap este kilenckor kezdődő programnak a Black Flame motoros gang keszthelyi klubháza ad otthont.

 

JANUÁR 16.

A nemzet művésze

Zalaegerszeg – Az Együtt Zalaegerszegért Egyesület Lokálpatrióta klubja látja vendégül Németh János Kossuth-díjas keramikust, a nemzet művésze cím birtokosát január 16-án, pénteken 17 órakor a Göcseji Múzeum Németh János kiállítótermében.

Legyen meg a Te akaratod

Nagykanizsa – „A Te akaratod" címmel nyílik meg pénteken 17 órakor a Halis István Városi Könyvtárban Szász Barbara és Szőke Veronika közös kiállítása, melyen grafikák, festmények és nemezek lesznek láthatóak. A kiállítást Kardos Ferenc könyvtáros, költő nyitja meg, közreműködik Bali Dorottya furulyán. A látványos tárlat egy hónapig lesz megtekinthető a bibliotékában. Mint az a meghívón olvasható: az alkotók a kiállítást mesterük és példaképük, a tavaly júniusban elhunyt Kustár Zsuzsa iparművész emlékének és tiszteletére ajánlják.

Kézműves kiállítás

Kerkateskánd – A kézműves termékek készítésével is  foglalkozó meseíró Nagy M. Katalin munkáiból nyílik kiállítás pénteken este öt órai kezdettel a település közösségi házában. A Szeretettel, ahogy én készítettem címet viselő tárlatot január végéig tekinthetik meg az érdeklődők.

Képzőművészek közös tárlata

Lendva – Fénycsapda címmel szombathelyi és lendvai képzőművészek alkotásaiból nyílik közös kiállítás pénteken este hat órakor a Bánffy Galériában. A tárlaton Baráth Noémi, Baumgartner Dubravko, Császár Sebastijan, Farkas Imre, Pál Katja, Masszi Ferenc és Szántó István mutatkoznak be alkotásaikkal. A képzőművészeket és műveiket dr. Bence Lajos irodalomtörténész mutatja be, a kiállítás megnyitóján a Hadik Mihály Band működik közre.

A holokauszt emléknapja

Lendva – Kelet-Közép-Európa zsinagógái 1782-1944 címmel nyílik kiállítás péntek este öt órai kezdettel a muravidéki magyar kisváros zsinagógájában. A tárlatot, amelyet Márky Zoltán lendvai magyar konzul, illetve Lázár Beáta, a Galéria és Múzeum igazgatója, a lendvai zsidóságról szóló könyv társszerzője nyitnak meg, a holokauszt áldozatainak európai emléknapja alkalmából tárják az érdeklődők elé.

 

JANUÁR 15.

A MŰSZAK tárlata

Zalaegerszeg – A megyeszékhelyi Móricz Zsigmond Művelődési Házban január 15-én, csütörtökön 17 órától kezdődően állítják ki a Művészek Szabad Alkotóközössége IV. Nemzetközi Művésztelepe „Derkovits" című tematikus vállalkozásának anyagát, melyet dr. Cséby Géza költő, műfordító ajánl majd az érdeklődők figyelmébe. A nemzetközi mezőnyben harminc művész szerepel.

Burgonya ágazati fórum

Keszthely – Burgonya ágazati fórumot rendez január 15-én 10 órakor a Pannon Egyetem Burgonyakutatási Központja. A fórumon előadást tart Czerván György államtitkár a mezőgazdaság idei kilátásairól, az agrárkamara szakemberei pedig a most induló szaktanácsadási szolgáltatásokról tájékoztatják az érdeklődőket. A rendezvényen szó lesz a vidékfejlesztési lehetőségekről, és véleményt lehet nyilvánítani a keszthelyi nemesítésű fajtákkal tervezett étkezésiburgonya-termeltetés beindításáról, amit a CBA üzletlánc tervez. A tanácskozás végén, 16 órakor kiállítás nyílik „A burgonya világa"címmel az 50 éves fennállását ünneplő Keszthelyi Vendéglátóipari Szakképző Iskolában (VSZK).

A django swing szülőatyja

Nagykanizsa  – A kiskanizsai Móricz Zsigmond Művelődési Házban Jean-Baptiste Reinhardtra, cigány néven Django Reinhardtra, s az általa megteremtett újszerű, húros swing műfaj szülőatyjára emlékeznek január 15-én, csütörtökön 18 órai kezdettel. A zenész 105 éve született Belgiumban, az évforduló alkalmából kisebb fesztivált rendeznek az intézményben.

Emlék, koncert

Nagykanizsa – Új, retro kávéházi esték sorozatot indít a Medgyaszay Ház, melynek keretében ezután gyertyafényes hangulatban, teát és kávét ízlelgetve lehet koncertet hallgatni. Első alkalommal a költészet napján született Cseh Tamás emléke előtt tisztelegve a Vodku fiai együttes lép fel január 15-én, csütörtökön este 19 órától. A Kossuth-díjas zeneszerző, énekes és színész idén ünnepelné 72. születésnapját, s életének fontos szakaszait eleveníti fel a 2010-ben alakult fiatal zenekar. A Vodku fiai célja, hogy megőrizze és életben tartsa Cseh Tamás dalainak üzenetét és hangulatát. 2010 óta számos hazai és határon túli magyar közösség előtt mutatták már be a műsorukat. Kézbe vették a gitárt, a bőgőt és a hegedűt, és a művész számait énekelték. A közönség ismét hallhatja majd a Budapest, a Krakkói vonat, a Hatvanas évek, s tucatnyi más felejthetetlen dalt. A Medgyaszay Házban a jövőben más stílusok is teret kapnak..

A magányról

Hévíz – Pál Ferenc római katolikus pap, mentálhigiénés szakember lesz a hévízi szabadegyetem következő vendége. Pál Ferenc, közismertebb nevén Pál Feri január 15-én csütörtökön 18 órakor várja az érdeklődőket a hévízi városházán. Az egykori válogatott atléta a papi pályafutásának kezdetétől tart heti rendszerességgel hittanórákat, előadásokat pszichológiai, teológiai és mentálhigiénés témakörökben. Az előadások érintik a spiritualitás és a társadalomtudományok, a közösségi és a családi konfliktusok, a lelki egyensúly kérdéseit. Pál Ferenc több könyv szerzője és társszerzője. Előadásainak jó része elérhető az interneten, a honlap köré már közösség is szerveződött. A hévízi előadás témája a magány. A belépés díjtalan.

Fotókiállítás az iskolában

Zalakaros – Csütörtökön 18 órakor nyílik meg a Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola aulájában Bodor Péter Úton vagyok című fényképkiállítása.

 

JANUÁR 14.

Jazz Szerda Kőszegiékkel

Zalaegerszeg – Az új évben folytatódik a városi hangversenyterem sikeres világzenei sorozata, a Jazz Szerda. Először január 14-én várják a publikumot, amikor a Kőszegi News5 lép színpadra. Kőszegi Imre Liszt-díjas dobos, zeneszerző, tanár, a magyar jazz egyik legjelentősebb alakja 2014-ben ünnepelte 70. születésnapját. Ebből az alkalommal alapította ezt a formációt, melynek zenei vezetője az elmúlt három évtized egyik meghatározó magyar jazz muzsikusa, Vasvári Pál (basszusgitár). A Kőszegi Imre: New5 programja napjaink improvizatív jazz zenéjére épül, előtérben a dobokkal és a különleges ritmusokkal, felölelve Kőszegi Imre több mint fél évszázados munkásságát. A csapat további tagjai: Szaniszló Richárd (vibrafon, marimba), Horányi Sándor (gitár), Pecze Balázs (trombita). A Jazz Szerda sorozat februárban a Trio Midnight koncertjével folytatódik, márciusban Karády-esttel érkezik Szalóki Ági, áprilisban a Group'n Swing muzsikál, májusban pedig a Mókus és a Fabula Rasa lesz a vendég.

Nippon Zengo – bevezető edzés

Zalaegerszeg – Egy Zalában még kevéssé ismert, a szervezők tájékoztatása szerint a kyokushin karatéra épülő aerobik mozgásforma, a japán Nippon Zengo bevezetésére tesznek kísérletet január 14-én (szerda) 19 órakor a megyeszékhelyi Széchenyi tagiskolában. A bemutató edzés vendége lesz Shihan Brezovai Sándor 6. danos karatemester, az új küzdősport megalapítója, aki Szentesről érkezik Zalába.

Párterápiáról a HSMK-ban

Nagykanizsa – A „lélek rejtelmei" előadássorozat keretében a párkapcsolati konfliktusokról tart előadást dr. Almási Kitti klinikai pszichológus a HSMK-ban január 14-én (szerdán) 17 órától. A szakember kezdetben főként drogproblémákkal jelentkezőkkel foglalkozott, majd a szexuális bántalmazást elszenvedett nők és férfiak terápiájára koncentrált. A párterápiás módszert alkalmazza egyebek között házassági és párkapcsolati problémák, kommunikációs zavarok, evészavarok esetében.

Vendég Foki Veronika

Zalaegerszeg – A megyeszékhelyi Hevesi Sándor Színház mellett évtizedek óta működő, s a törzsközönség tagjaiból verbuválódó Színházbarátok Köre idei első összejövetelét január 14-én, szerdán délután 16 órakor tartja a színház nézőtéri büféjében. Ez alkalommal Foki Veronika színművészt látják vendégül, aki Vas megyéből származik, s ma már a Madách Színház társulatában, többek között a Macskákban is játszik. A fiatal művészt a zalaegerszegi élményekről, a zenész család adta indíttatásról faggatja a Színházbarát Kör vezetője, Iványi Ildikó nyugalmazott középiskolai tanár.

 

JANUÁR 13.

Fatimai este Zalaegerszegen

Zalaegerszeg – A zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve (kertvárosi) plébánia-templomban január 13-án engesztelő fatimai-imaestet tartanak, amely szentségimádással kezdődik 17 órakor. A 18 órakor kezdődő szentmisét Nagy Tamás szentgotthárdi káplán mutatja be.

Teleki László fogadóórái

Zalaegerszeg, Nagykanizsa – Teleki László, az MSZP országgyűlési képviselője fogadóórát tart kedden 16 órától Zalaegerszegen, az MSZP Ady utcai székházában, valamint szerdán 16 órától Nagykanizsán, az Erzsébet téri pártirodában.

 

JANUÁR 12.

Rajzokból kiállítás

Nagykanizsa – A Hevesi Sándor Művelődési Központ ifjúsági galériájában a Kiskanizsai Általános Iskola kisebb és nagyobb tanulóinak rajzaiból nyílik kiállítás január 12-én 14 órától. A fiatalok többféle technikával készítettek rajzokat, melyeket az érdeklődők február 10-ig tekinthetnek meg.

Utazás Etiópia földjén

Keszthely – Utazás Etiópia földjén címmel Szilassi Péter geográfus tart könyvbemutatóval egybekötött előadást hétfőn a Balaton Színházban. A Világjáró Klub rendezvénye 18 órakor kezdődik.

 

Rendezvények

Zalaegerszeg

Hevesi Sándor Színház: 19.00: Kean, a színész (Madách-bérlet); Lakásszínház az Ady utca 10-ben: 19.00: Asszony a fronton (bérletszünet)

Griff Bábszínház: 10.00 és 14.00: A csillagszemű juhász (Zsebibaba- illetve Galagonya-bérlet)

Keresztury Dezső VMK, Gönczi Galéria: Angyali bukfencek – Karácsonyi László képzőművész kiállítása (január 27-ig)

Móricz Galéria: 17.00: MŰSZAK – Művészek Szabad Alkotóközössége IV. Nemzetközi Művésztelepe „Derkovits” című kiállításának megnyitója

Nagykanizsa

Hevesi Sándor Művelődési Központ: 10.00 és 14.00: Maugli, a dzsungel fia – zenés mesejáték a budapesti Görbe Tükör Társulat előadása (Vackor-, illetve Hápi-bérlet); „MŰ" – a Kanizsa Fotóklub tagjainak kiállítása (február 11-ig); A kiskanizsai általános iskola tanulóinak rajzkiállítása (február 10-ig)

Medgyaszay Ház: 19.00: Retro kávéházi esték – Cseh Tamás emlékest

Keszthely

Helikon Kastélymúzeum állandó kiállításai: Főúri életforma a 18-19. században (kastély); 18-19. századi kocsik, hintók és lovas szánok (Hintókiállítás)

Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely állandó kiállításai: A növénytermesztés eszközei és gépei; Majorok és népe a 18-20. században

Balatoni Múzeum: Aranyhíd – Fejezetek a Balaton történetéből; „Amiről a kövek mesélnek" című kiállítás (római és középkori kőtár); Balatoni halak akváriuma (állandó kiállítások); „Hetvenen innen és túl" Szilágyi Imre grafikusművész kiállítása; Történelmi idők sodrában – az I. világháború centenáriumi kamarakiállítása (február 28-ig); „Szép jelen, szép csillag..." – Karácsonyi ünnepkör a Balaton környékén néprajzi kiállítás (január 31-ig)

Hévíz

Gróf I. Festetics György Művelődési Központ Muzeális Gyűjteménye: „Szentképek és más becses óságok" című kiállítás (zárónap); Bakelit-Birodalom címmel Bene József hanglemezgyűjtő kiállítása (zárónap)

MOZI

Zalaegerszeg: Art Mozi: 16.30 Hős6os (amerikai animációs vígjáték) 18.15 Dumapárbaj (magyar vígjáték) 20.00 20,000 nap a Földön (angol filmdráma); Cinema City: 13.00, 16.30, 18.30, 20.30 Dumapárbaj (magyar vígjáték); 13.30, 15.45, 18.00 Hős6os (amerikai animációs vígjáték); 13.00, 15.20, 17.40, 20.00 Elrabolva 3. (francia akciófilm); 20.15 A hetedik fiú (amerikai-angol film); 14.45 Éjszaka a múzeumban (amerikai filmvígjáték); 16.45 A hobbit: Az öt sereg csatája (amerikai-új-zélandi fantasy); 19.30 Exodus: Istenek és királyok (amerikai-angol történelmi kalandfilm); 14.30 A Madagaszkár pingvinjei (amerikai családi animációs film)

Kanizsa: Cinema: 16.00 Hős6os (amerikai animációs vígjáték); 17.45 Vadregény (amerikai zenés kalandfilm); 18.00 One Direction: A színfalak mögött (angol zenés film); 19.00 Zűrös olasz esküvő (olasz filmvígjáték); 19.30 Swing (magyar filmvígjáték); 20.00 Elrabolva 3. (francia akciófilm)

Hévíz: Fontana: 1. terem: 14.15 Hős6os (amerikai animációs film)16.00 Harag – Fury (angol-amerikai háborús film) 18.00 Dumapárbaj (magyar filmvígjáték) 20.00 Elrabolva 3. (francia akciófilm); Kisterem: 17.00 Szerelem a felhők felett (francia romantikus filmvígjáték) 19.00 Az utolsó éjszaka Párizsban (francia-német film)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!