Hirdetés

2024.02.13. 14:28

Szakmunkás állások, amelyekben Zalaegerszegen is könnyen elhelyezkedhetsz!

A képzett szakmunkásokra országos szinten fokozott igény mutatkozik manapság. Természetesen ezen állítás Zalaegerszeg vonatkozásában is megállja helyét, hisz a városban szintén rengeteg lehetőség adódhat a szakik előtt, legyen szó akár ipari, akár kereskedelmi területekről. A következőkben bemutatunk néhányat a gyakran visszatérő szakmunkás álláshirdetésekből!

Zaol.hu

Forrás: freepik.com

Gépkezelő 

A gépkezelői munkakör egy meglehetősen gyakori szereplője az állásportálok kínálatainak.  Az országos elérésű AllasOrias.hu weboldalán például már többször is szerepelt ilyen jellegű hirdetés, akár Zalaegerszeghez kötődően is: https://allasorias.hu/allasok/zalaegerszeg. Előfordultak már itt például CNC gépkezelői, présgépkezelői és csomagoló-gépkezelői pozíciók is, azaz meglehetősen változatos a kínálat ilyen tekintetben. 

A gépkezelői munkakörök tehát sok területen betölthetőek, ebből adódóan a feladatkörük is változatos lehet. Általánosságban ugyanakkor elmondható, hogy tevékenységeik a rájuk bízott gépek működtetése és karbantartása, valamint a termelési folyamatok hatékony lebonyolítása köré szerveződnek. Ebbe többek között beleértendő a gépek beállítása, kezelése és felügyelete, a legyártott termékek minőségének ellenőrzése, a termelési folyamatok optimalizálása, illetve a gyártáshoz kapcsolódó különböző dokumentációs feladatok elvégzése is. 

Az ilyen típusú állások egy része csupán betanított teendőkkel jár (pl. csomagoló-gépkezelő) és széles álláskeresői réteg számára elérhető, míg mások esetében (pl. CNC gépkezelő) elengedhetetlen feltétel a releváns szakmai végzettség és tapasztalat. Előbbiekről elmondható, hogy kiváló lehetőségként funkcionálhatnak a pályakezdők vagy az alacsonyabban képzett munkavállalók számára, az utóbbiak pedig a nagyobb szakmai kihívásokat és az előrelépést keresők számára jelenthetnek ideális karrierépítési utat. 

Varró / Varrónő

A varró és varrónői pozíciók ugyancsak azon álláslehetőségek sorát erősítik, amelyek már több alkalommal is elérhetőek voltak az említett AllasOrias.hu felületén. Az ilyen jellegű állások jellemzően a textil- vagy ruházati iparban teremtenek elhelyezkedési lehetőségeket, ahol is a munka középpontjában a ruhák, kiegészítők vagy más textíliák készítése áll. 

A varrók és varrónők feladatai között szerepel továbbá az anyagok kiválasztása és előkészítése is, beleértve a vágást és a szabást egyaránt. A munka hatékonysága érdekében a gépi varrógépek kezelése és karbantartása ugyancsak megkerülhetetlen része a mindennapoknak. Mindemellett pedig fontos felelősségük a minőség-ellenőrzés is, hogy ily módon garantálják a varrott termékek minőségét és tartósságát. 

A varrók és varrónők gyakran csapatban dolgoznak, vagyis ezen munkakörök kapcsán kiemelt fontossággal bír a csapatjátékos attitűd. Hasonlóan lényeges a precizitás, az időmenedzsment és a kiemelkedő problémamegoldó képesség is, a feladatok pontos és időben történő teljesítése érdekében. Mindemellett pedig szakmai tekintetben a kiemelkedő kézügyesség és a szakirányú képzettség is elengedhetetlen lehet ezen pozíciók esélyes megpályázásához. 

Villanyszerelő 

Mindezen kívül pedig elmondható, hogy azok is jó esélyekkel böngészhetik a zalaegerszegi álláshirdetéseket, akik villanyszerelői képesítéssel rendelkeznek. A villanyszerelői álláslehetőségek felbukkanása ugyanis szintén nem ritka, amelyek kapcsán ez ellátandó feladatokat jellemzően a tipikus villanyszerelői tevékenységek jelentik, kezdve az elektromos rendszerek telepítésétől, egészen azok karbantartásáig és javításáig.

Az elérhető pozíciók között tapasztaltot igénylő és pályakezdő pozíciók egyaránt előfordulhatnak. A személyes tulajdonságok esetében viszont a kiváló problémamegoldó képesség, a rendszerszemlélet, a nagyfokú rugalmasság és pontosság valamennyi esetben elengedhetetlen feltétel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában