Hirdetés

2023.11.26. 08:00

„A szepetneki sporttevékenység eszközfejlesztése ”

A Szepetnek Sportegyesület Vidékfejlesztési Program keretén belül az Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület működési területére meghirdetett, VP6-19.2.1.- 46-5.1-22 kódszámú, Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület - Közösségi tevékenységek erősítése eszközbeszerzés támogatásával című felhívásra támogatási kérelmet nyújtott be.

 „„A szepetneki sporttevékenység eszközfejlesztése ” című projektötlet pozitív elbírálásban és támogatásban részesült. A 3407107543 projekt azonosítóval rendelkező elképzelés a 90%-os intenzitású támogatásnak köszönhetően 4 979 765 Ft állami és európai uniós támogatásban részesült. A projekt teljes költsége 5 533 072 Ft, melynek megvalósításához az egyesület 553 307 Ft önerőt társít. 

A vissza nem térítendő támogatás összege 4 979 765 Ft, amelyet a pályázó a zöldterületek gondozását szolgáló eszközök beszerzése, a projekt előkészítés és a projekt menedzsmentre, valamint a projekttel kapcsolatos kötelezően előírt nyilvánosság, és marketing, kommunikációs szolgáltatások költségei megvalósítására fordít. 

A beszerzett új eszközök: 1 db fűnyíró traktor, 1db pótkocsi, 1db gyepkímélő gumiabroncs

Az uniós és állami támogatásból történt eszközbeszerzésnek köszönhetően a zöldterület karbantartási munkálatai könnyebbé és hatékonyabbá válnak. Az új alacsony fogyasztású és kisebb karbantartási igényű zöldterület gondozására vásárolt eszközök révén jelentős összeget takarít meg az egyesület. A sportpálya gondozott területe 1,48 hektáros területének rendben tartása egyszerűbbé és gyorsabbá válik a támogatásból beszerzett eszközökkel. A traktor, a fűnyíró kapacitása lehetővé teszi, hogy az egyesület a szükséges időben el tudja végezni a fűnyírásokat.

Az új berendezések beszerzése a környezettudatosság szempontjainak a figyelembe vételével történt: anyagtakarékos, környezettudatos döntés születet, mivel a beszerzett eszközök megfelelnek a legújabb előírásoknak. A korszerűbb, környezetkímélőbb gépek használata miatt csökken az éves CO2 kibocsájtás, önkormányzat üzemanyagra fordított kiadása, a karbantartásra fordított idő.

Az uniós és állami támogatásnak köszönhetően megvalósult fejlesztés eredményeként teljesíthetővé válik a zöldterületeken elvárt szezonális, folyamatos kaszálása, ami a jelenlegi elhasználódott eszközökkel nem volt tartható. Az új alacsonyabb fogyasztású, és kisebb karbantartási igényű zöldterület gondozására vásárolt eszközök révén az egyesületnél megtakarítás keletkezik. Az új berendezésekkel könnyebb, biztonságosabb lesz a munkavégzés, csökken a karbantartásra fordított idő. 

A fejlesztés hatására csökken a zöldterület karbantartásra szánt idő ezzel együtt nő a tevékenység hatékonysága, tervszerűbbé válik a tevékenység, ami a munkatársak munkaidő kihasználásának javulását eredményezi. 

KÖSZÖNJÜK A MAGYAR ÁLLAM ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁT!

Szabó Csaba
elnök

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában