Hirdetés

2023.08.29. 09:00

Befejeződött a Kastélykiváltás Magyarszerdahelyen

Új, korszerű lakóházakba költözhettek a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Vármegyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézményének ellátottjai. Az EFOP-2.2.2-17-2017-00029 azonosítószámú, „Kastélykiváltás Magyarszerdahelyen” elnevezésű, 523,88 millió Ft összköltségű projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Unió vissza nem térítendő támogatásával valósult meg. A fejlesztés eredményeként 57 támogatott lakhatási férőhely jött létre. A szociális intézményi férőhely kiváltás, vagyis a lakók nagy létszámú intézményből való kiköltöztetésének célja a minél önállóbb életvitel lehetőségének biztosítása.

A projekt megvalósítása során a Zala Vármegyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény székhelyéről 57 fő fogyatékossággal élő ellátott került elhelyezésre Felsőrajk, Zalaszentiván, Pölöskefő és Nagykanizsa településeken. A kiváltás során Felsőrajkon kettő 12 férőhelyes lakóépület, Zalaszentivánon egy 12 férőhelyes, Pölöskefőn egy 9 férőhelyes lakóépület felépítése, Nagykanizsán három 4 férőhelyes lakás felújítása történt meg, melynek eredményeképpen 57 támogatott lakhatási férőhely jött létre.

A projekt célja a fogyatékossággal élő, pszichiátriai beteg, továbbá szenvedélybeteg személyek számára ápolást-gondozást nyújtó, nagy létszámú intézményi ellátás teljes körű kiváltása, és a lakók igényeinek megfelelő, magas minőségű, hozzáférhető, közösségi alapú ellátás kialakítása.

A kiváltott intézményben szolgáltató központ kialakítása valósult meg, ahol az étkeztetés, házi segítségnyújtás, nappali ellátás vehetőek igénybe. A szociális szolgáltató központ az alapszolgáltatások nyújtásán túl, fejlesztő foglalkoztatás keretében biztosít munkalehetőséget a lakók részére.

A támogatott lakhatást biztosító ingatlanokba bútorokat, háztartási gépeket, kiegészítő eszközöket, a Szolgáltató központba irodabútorokat, informatikai eszközöket, ipari gépeket szereztek be a projekt költségvetéséből, valamint, az ellátottak számára, egy darab 9 személyes gépjárművet is vásároltak.

További információ kérhető:
Spilák Beáta projektmenedzser
[email protected], +36 70 886 8671

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában