Hirdetés

2023.08.29. 09:00

Befejeződött a Holdfény Otthon kiváltása Nagykanizsán

Az EFOP-2.2.2-17-2017-00023 azonosítószámú, „A Holdfény Otthon kiváltása Nagykanizsán” elnevezésű projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Unió 592,88 millió Ft vissza nem térítendő támogatásával valósult meg. A fejlesztés eredményeként 60 kiváltott férőhely jött létre. A projekt kedvezményezettje a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság volt. A projekt fizikai befejezésének időpontja: 2023. augusztus 31.

A projekt célja a fogyatékossággal élő, pszichiátriai beteg, továbbá szenvedélybeteg személyek számára ápolást-gondozást nyújtó, 50 főnél nagyobb ellátási intézmények teljes körű kiváltása kisebb, családias hangulatú lakóházakra.

Az EFOP-2.2.2-17-2017-00023 azonosítószámú projekt megvalósítása során a Zala Vármegyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény Holdfény Otthonából 60 fő fogyatékossággal élő ellátott került elhelyezésre Becsehely, Nagykanizsa, Tótszerdahely és Zalaszentiván településeken. A kiváltás során Becsehelyen kettő 12 férőhelyes, Tótszerdahelyen és Zalaszentivánon egy-egy 12 férőhelyes lakóépület felépítése, Nagykanizsán egy 12 férőhelyes lakóépület felújítása valósult meg.

Becsehely településen szolgáltató központ került kialakításra, ahol az étkeztetés, házi segítségnyújtás, támogató szolgálat, nappali ellátás, mint szociális alapszolgáltatások vehetőek igénybe. A szociális szolgáltató központ az alapszolgáltatások nyújtásán túl, fejlesztő foglalkoztatás keretében biztosít a lakók részére munkalehetőséget.

A támogatott lakhatást biztosító ingatlanokba bútorokat, háztartási gépeket, kiegészítő eszközöket, a Szolgáltató központba irodabútorokat, informatikai eszközöket, ipari gépeket szereztek be a projekt költségvetéséből, továbbá az ellátottak számára egy darab 9 személyes gépjárművet vásároltak.

További információ kérhető:
Kálmán-Horváth Ildikó projektmenedzser
[email protected], +36 30 469-4309

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában