Hirdetés

2023.07.27. 15:09

Elhanyagolt termékek a fesztiválszezon alatt

Sokan úgy gondolják, hogy ha beköszönt a nyár, ha támad a forróság, akkor bizony a bőr nem igényel különösebben gondoskodást. Télen, meg ősszel evidens, hogy a pórusokat kiszárító szélben, a dermesztő hidegben elengedhetetlen a fokozott törődés, de amikor a kánikuláé a főszerep, akkor ez érvényét veszíti. A helyzet azonban az, hogy a bőrápolás ideje, mint olyan, soha nem jár le. Nyáron sem.

Forrás: Shutterstock

A nyári időszakban teljesen más jellegűek a kihívások, amik érik a bőrt, ám pont ezért nem maradhat el sem a prevenció, sem az esetleges problémák kezelése. Még akkor sem, ha a fesztiválszezon izgalmas, lüktető, pezsdítő és érdekes! Sőt! Mennyivel jobb úgy élvezni a nyár örömeit, hogy közben az arcbőrről is sugárzik az elégedettség!

Mi a baj a nappal?

Nyáron az egyik legtöbb gondot okozó tényező a nap. Nincsen vele semmi baj természetesen. A legtöbben főleg a téli didergés után úgy vágyják a napfényt, hogy legszívesebben heteken át csak napoznának, sütkéreznének. Igen ám, ezekben a speciális strandolós szituációkban a naptejek sokat segíthetnek, és sokan alkalmazzák is őket. De mi van a hétköznapokban? Amikor nincsen strand, nincsen fesztivál, ellenben a nap tűz, éget, pirít? Hiába tanácsolják a szakértők, hogy a legmelegebb órákban jobb bent tartózkodni, ez nem mindig oldható meg.

Így aztán a fenti jelenségre kellemes megoldásként, válaszként szolgálhat a fényvédő krém, ami egy kicsit elhanyagolt pozícióban van már évek óta. Azért, mert tényleg kevesen gondolnak arra, hogy szükségük lehet ilyesféle ápolásra. A krém gyorsan felszívódik, bársonyos érzetet hagy maga után, és ami a legjobb, hogy óv a napsugarak ellen. Óv a forróságtól, óv a káros UV-sugárzástól. Vagyis a bőr számára fényvédelmet biztosít. Hogy ez miért olyan jó hír? Azért, mert így elkerülhetőek a leégések, a bőrelváltozások, a bőr kiszáradása, valamint a fokozott ráncosodás.

Mi van akkor, ha felhős az ég?

Vigyázat! Ez a kérdés becsapós. Mert nyilván elsőre rögtön az a válasz ugrik be, hogy mi lenne? Semmi! Ám ennél azért bonyolultabb egy kicsit a felállás, úgyhogy megéri róla beszélni.

Amikor a fátyolfelhőzet kellemesen elrejti a szemek elől a napot, akkor úgy tűnhet, nincs értelme a CC krém előnyeivel élni, mert nincs mi ellen védekezni. A valóságban azonban a fátyolfelhőzet nem képes megszűrni, mondhatni kizárni az UV-sugárzást. Megtévesztő lehet, hogy nem tűz szembe a nap, hogy nem érezni az égető nyalábokat, miközben az UV-sugarak ugyanúgy akadály nélkül érik a bőrt, roncsolva a pórusokat.

A gomolyfelhők már más lapra tartoznak, a viharokat is előrejelző tömött felhőréteg sokkal vastagabb, így valós védelmet jelenthetnek a napfénnyel szemben. Ám viszonylag ritka, hogy ez a fajta felhőzet egész napon át kitartson, mert többnyire a záporok, zivatarok kísérői, vagy úgy is fogalmazhatunk, hogy előhírnökei.

A legjobb tehát, ha a nyári periódusban a fényvédelem állandóvá és tudatossá válik. Így megőrizhető a bőr ragyogó szépsége, egészsége, épsége, és messzire száműzhetőek a különböző bőrelváltozások rémképei. Egyetlen gyors mozdulat az egész, ám a haszon hosszú időn át élvezhető!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában