Szponzorált tartalom

2021.12.15. 08:00

Hangolódjon koncertünkkel karácsonyra!

Készüljünk együtt a karácsonyra Sebestyén Mártával és Andrejszki Judittal december 16-án Keszthelyen. Mártát különösen a népdalok világa ragadta meg már kislány korában, Judit pedig a magyar régizenei élet ismert alakja. A két énekművésznő elhozza kedves közönségének az ünnepek meleg, szeretetteljes hangulatát, karácsonyi dallamokon keresztül. Felcsendülnek különböző nemzetiségek népdalai, betekintést nyerhet népszokásokba, melyeket eddig talán nem is ismert.

Sebestyén Márta és Andrejszki Judit

Forrás: Perger László

A Kossuth-, Liszt-, Unesco- és Prima Primissima-díjas Sebestyén Márta adventi műsorában felcsendülő dalok és zenék évszázadokon és népeken át ívelnek, az írott források és a szájhagyomány gazdag hagyatékát hívja segítségül. Fellépő társa ezen a koncerten az „angyali hangú” Andrejszki Judit, a magyar régizene nagyasszonya, akivel immáron tízedik éve működik együtt, közönségük nagy örömére.

 

Sebestyén Márta azon kevés hazai előadóművészek közé tartozik, akik a lehető leghitelesebb módon képviselik itthon és világszerte a magyar kultúrát. Koncertjein életre kelti a Bartók és Kodály által gyűjtött, már majdnem feledésbe merülő népdalhagyományt. Tehetsége, képzett orgánuma és varázslatos lénye eredeti jelenséggé avatta.

 

Andrejszki Judit barokk szoprán, csembaló és orgonaművésznő, aki világszerte népszerűsíti a magyar régizenét. A magyar régizenei élet aktív résztvevőjeként különös hangsúlyt fektet a régi korok zenéjének és hangzásvilágának bemutatására. Rajongói által angyali jelzőt viselő hangjával és egyedi, őserőből táplálkozó előadásmódjával a világ számos pontján kápráztatja el közönségét.

 

A két művész decemberi koncertjének megvalósításában olyan kiváló zenésztársak működnek közre, akik műfajukban elismert előadók: Szerényi Béla, ifj. Szerényi Béla, Szerényi Domokos és Szabó Zoltán.

 

Hangolódjon velünk, váltsa meg jegyét még ma! Jegyek válthatók a Balaton Kongresszusi Központ és Színház jegypénztárában, valamint online a www.jegymester.hu oldalon. További információ a https://filharmonia.hu/programok/190/sebesteny-marta-es-andrejszki-judit-adventi-koncert oldalon.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában