szponzorált tartalom

2021.02.04. 11:43

Kis testű kutyák: Affenpinscher, Ausztrál és Bedlington terrier

A kis testű kutyák az elmúlt évtizedekben nagyon népszerűek lettek. Előnyük, hogy akár garzonban is tarthatók, hiszen nem igényelnek nagy helyet, illetve viszonylag könnyű gondoskodni róluk.

Kiknek ideálisak a kis termetű kutyák?

Sokakat egyből elvarázsolnak, hiszen nagyon játékosak és aranyosak. Ugyanakkor tökéletes társai lehetnek az idősebbeknek is, akik nem házban, hanem apartmanban élnek és nem rendelkeznek udvarral.

Mit kell tudni róluk?

A kis testű kutyák testsúlya a legtöbb esetben nem haladja meg a 15 kilogrammot, ezért a nevelésük és a gondozásuk viszonylag egyszerű. Ha a gazdiknak elég ideje és energiája van arra, hogy foglalkozzon velük, akkor igazi barátokká, sőt, családtagokká válhatnak.

Milyen kutyusok kedveltek hazánkban?

Számtalan lehetőség közül válogathat az is, aki kisebb kedvencet szeretne otthonra. Mivel nagyon sok szeretetet tudnak nyújtani a gazdiknak, tökéletes háziállatok válnak belőlük, garzonokban és kisebb lakásokban egyaránt.

A szeretnivaló Affenpinscher

A kis testű kutyák közül manapság hatalmas népszerűségnek örvend az Affenpinscher. A nagy személyiséggel bíró eb bátor, félelmet nem ismerő, roppant játékos és pajkos társ. Nem okoz neki gondot a gyors alkalmazkodás és a különféle parancsok teljesítése sem.

Az Ausztrál terrier a gazdik kedvence

Sokan szeretik a nagyon aranyos Ausztrál terriert is. Tele van energiával és szikrázó személyiséggel bír, amibe nagyon hamar beleszeret minden gazdi és állatszerető személy.

Bedlington Terrier

A kis testű kutyák táborát erősíti a szintén keresett Bedlington Terrier is. Sokan azért szeretik, mert külsőleg hasonlít egy bárányra. Azonban azt tudni kell, hogy erős akarattal bír és sokszor még szemtelen is.

Más kis termetű ebek

Rengeteg olyan házi kedvenc létezik, amelynek a méretei nem okoznak gondot a lakásban való tartás során, illetve nem keltenek félelmet az emberekben. A napjainkban népszerű kis testű kutyák közé sorolhatók az alábbiak is:

 

Francia bulldog

Border Terrier

Brüsszeli griffon

Cavalier King Charles spániel

Jack Russell Terrier

Bichon Frisé

Bichon Havanese

Bolognese kutya

Biewer Yorkshire terrier

 

Ezek is érdekelhetik