Szponzorált tartalom

2018.06.15. 10:00

Őszre már új épületbe költözik a családsegítő központ Lentiben (x)

Több mint 65 millió forintból újul meg a régi patyolat épülete. A folyamatban lévő beruházás megvalósításához sikeresen pályázott a város önkormányzata a Területi Operatív Program egyik kiírásán.

Balról Czigány Ádám projektvezető, dr. Fekete Zoltán, az egészségügyi és szociális bizottság tagja, Hordós Krisztina Rita, a kivitelező Le-Ko Kft. ügyvezetője és Horváth László polgármester egyeztetik az épület felújításának terveit Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

– Jelen program a Napsugár Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat Lenti alapszolgáltatás fejlesztését érinti, mely intézmény fenntartója Lenti önkormányzata – tájékoztatott a fejlesztésről Horváth László polgármester. – A szervezetnek egyre nagyobb gondot okoz, hogy jelenlegi székhelye az Inkubátorházban sem jellegében, sem alapterületében nem alkalmas a feladatellátásra. Szükséges lenne olyan osztható ügyfélszolgálati tér kialakítása, melyben a belső adminisztrációs munkafolyamatokat és a kliensek fogadását elkülönítetten tudják biztosítani. Ehhez az önkormányzat rendelkezésre bocsátotta a patyolat épületét a Petőfi utcában.

Balról Czigány Ádám projektvezető, dr. Fekete Zoltán, az egészségügyi és szociális bizottság tagja, Hordós Krisztina Rita, a kivitelező Le-Ko Kft. ügyvezetője és Horváth László polgármester egyeztetik az épület felújításának terveit Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

A polgármester hozzátette: a Napsugár Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat Lenti járásban 48 településen végez szociális alapszolgáltatást. A területen folyamatosan nő a halmozottan veszélyeztetett családok, kisgyermekek száma. Munkájuk nélkülözhetetlen, feladataik elvégzéséhez megfelelő körülményeket kell kialakítani.

– Az új székhely kialakítása mellett a működéshez szükséges alapvető eszközök, bútorzat, valamint gépkocsi és kerékpár, illetve játszósarok is beszerzésre kerül. A fejlesztés eredményeként a korszerű épületben az intézmény hosszú távon tudja ellátni a törvényi előírásoknak megfelelő adminisztrációs és ügyfélfogadási feladatait – erről már dr. Fekete Zoltán, az önkormányzat egészségügyi és szociális bizottságának tagja beszélt. – A fejlesztés keretében a kétszintes épület teljes megújítása megvalósul. A földszinten kialakítják az ügyfélbarát fogadóteret és itt helyezkednek el a kiszolgáló helyiségek. Az emeleten lesz a központ és a szolgálat különálló irodája a munkatársakat kiszolgáló egyéb helyiségekkel. A fejlesztés tartalmazza az épület teljes külső hőszigetelését és a nyílászárók cseréjét, valamint a teljes gépészeti megújítását. A belső irodai munka biztosítása érdekében 8 asztali számítógép, multifunkciós nyomtató, 10 új íróasztal, irattartó szekrények és teakonyha-bútorzat kerül a helyiségekbe, illetve az ügyfélfogadó tér bútorzata is beszerzésre kerül. Megoldódik továbbá az épület akadálymentesítése is, illetve napkollektoros rendszert épít ki a kivitelező. A munkatársak feladatellátásának segítésére új személygépkocsi és 5 kerékpár beszerzése is szerepel a projektben. Emellett a gyermekekkel érkező ügyfelek kiszolgálását játéksarok teszi teljesebbé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában