Pölöskefő

2016.04.19. 14:36

Nem csak tanulnak, segítenek is - Térítésmentesen, szakmai gyakorlat keretében festik ki a diákok a lakóotthont

Pölöskefő-Dusnok – Társadalmi munkában, a szakmai gyakorlat keretében vesznek részt a Zala Megyei Fogyatékosok Rehabilitációs Intézete és Otthonához tartozó lakóotthon felújításában a Nagykanizsai SZC Műszaki Szakképző Iskolájának festő és mázoló tanulói.

Horváth-Balogh Attila

A diákok gyakorlati képzőhelyük, a ZÁÉV Zrt. támogatásával dolgoznak a Pölöskefő-Dusnokon található lakóotthonon, melyben fogyatékkal élők készülhetnek fel a kinti életre.

– Több éve jó a kapcsolatunk a szakképző intézménnyel, mindig meghallgatták a kérésünk, ha segítségről, vagy önkéntes tevékenységről volt szó – mondta el lapunknak Virth Gyuláné, a magyarszerdahelyi Zala Megyei Fogyatékosok Rehabilitációs Intézete és Otthona vezetője. – Most is a Nagykanizsai SZC Műszaki Szakképző Iskolájának vezetőjét, Laukó Emőkét kerestem meg azzal, hogy segítsenek a dusnoki lakásotthonunk kifestésében és rögtön az ügy mellé álltak. A fiatalok Hóbor Ferenc gyakorlati oktató irányításával nagyon odaadóan végzik a munkát.

Munkában a fiatalok, Mihalylovics Csaba, Hajdó Balázs és Kovács Bence  Hóbor Ferenc gyakorlati oktatóval Fotó: Szakony Attila

Laukó Emőke, a szakképző iskola igazgatója pedig azt mondta: a fiatalok a munkálatokkal nem csak segítséget nyújtanak a fogyatékkal élőket gondozó intézménynek, hanem „élesben” gyakorolnak is. Hozzátette: az intézmények közötti együttműködés folytatása lesz, hogy a jövőben a szociális gondozó- és ápolóképzésben résztvevő tanulók is a magyarszerdahelyi intézményben tölthetik gyakorlati idejüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!