Pethőhenye

2016.02.08. 11:07

Farsangi mulatság Pethőhenyén

Gazdag program várta vasárnap délután a pethőhenyei faluházban mindazokat, akik részt vettek a Tarsoly Erdélyi Mezőségért Egyesület rendezte farsangi mulatságon.

Olvasó

Újszülöttől nagyszülőkig minden korosztály megjelent, aki nem jelmezben jött, az csinálhatott magának maskarát, élő zene szólt, étel, ital bőven volt. Kiállította első munkáit a Tarsoly Fazekas Műhely, mókás ügyességi játékokban, kötélhúzásban vethették össze képességeiket az adhoc alakult csoportok, írtak mesét, majd el is játszották, szigorú – bár nem egészen pártatlan - zsűri ítélte meg teljesítményüket.

Szakonyi-Nagy Vince

Bogárné Kövesi Betti

Zakács Piroska

Borsos Veronika

Zakács Csanád és Gaál Annamária

Borsos Veronika, Gaál Annamária, Gaál Júlia

Vidám és pajzán népdalokat tanulhattak a jelenlévők, sor került népi játékokra és moldvai táncházra is. Tombola és zsákbamacska szerzett örömet sok szerencsésnek, az est fénypontja pedig a bábuégetés volt, de a vesszőből készült bábu réseibe ki-ki odarejthette papírra irt félelmeit, vagy rossz tulajdonságait, amiktől szabadulni szeretne, így ezek a kellemetlen dolgok is a lángok martalékává lettek – talán meg is semmisültek. Jöhet a húshagyó kedd, a hamvazószerda és a böjt!

Matyovszky Márta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!