Páka

2016.03.01. 15:17

Országos szépíró verseny: megyei döntő Pákán

Páka - Nemrég a helyi Öveges József Általános Iskolában rendezték meg a Sajátos Nevelési Igényű Tehetségeket Segítő Tanács és a Tehetségműhely Közhasznú Alapítvány által ötödik alkalommal meghirdetett országos szépíró verseny megyei döntőjét a sajátos nevelési igényű és beilleszkedési, tanulási és magatartási nehézséggel küzdő gyermekek számára.

Korosa Titanilla

A verseny célja, hogy az intézményekben felhívják a figyelmet a kézírás fontosságára, valamint a sajátos nevelési igényű gyermekek pozitív megerősítésére, amit köszöntőbeszédében Németh Andrásné igazgatónő is hangsúlyozott.

Horváth Gabriella és Horváth Éva a megmérettetésen
Fotó: Öveges iskola

A megnyitón az iskola tanulói rövid műsorral köszöntötték a versenyzőket és kísérőiket, majd a megmérettetésen 5 kategóriában 25 intézmény 110 általános és középiskolás tanulója versenyzett egymással.

A tanulók feladata életkori sajátosságaiknak megfelelő hosszúságú szöveg és vers másolása volt. Kategóriánként az első 3 helyezett tanuló jutott tovább a tehetségnappal összekötött országos döntőre, amit áprilisban rendeznek majd meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!