2010.09.21. 08:59
Házipraktikák: citrom, fahéj és ecet a kellemes illatokért
Bizonyos ételek főzésénél a makacs szagok úgy bevehetik magukat a konyhába, hogy még napok múlva is érezhetjük őket. Sokszor még a szagelszívó sem segít.
Töltsünk meg egy lábast vízzel, tegyünk bele citromhéjat, szegfűszeget, fahéjat és almahéjat, mire felforr, már el is nyomta a kellemetlen szagokat. Halpucolás után néhány kis tálkányi ecetet tegyünk a konyha különböző pontjaira, de akár az előzőekhez hasonlóan vízhez keverve is felforralhatjuk, mindenhogy hatásos. Ha ecet és szódabikarbóna keverékével mossuk át a hűtőt, nemcsak az ételek erős szagát nyomja el, de még a makacs szennyeződéseket is eltávolítja ez a természetes súrolószer. A konyhában tartott szemetestárolónak is ellátja a baját a kávégépből ürített friss kávézacc.
Töltsünk meg egy lábast vízzel, tegyünk bele citromhéjat, szegfűszeget, fahéjat és almahéjat, mire felforr, már el is nyomta a kellemetlen szagokat. Halpucolás után néhány kis tálkányi ecetet tegyünk a konyha különböző pontjaira, de akár az előzőekhez hasonlóan vízhez keverve is felforralhatjuk, mindenhogy hatásos. Ha ecet és szódabikarbóna keverékével mossuk át a hűtőt, nemcsak az ételek erős szagát nyomja el, de még a makacs szennyeződéseket is eltávolítja ez a természetes súrolószer. A konyhában tartott szemetestárolónak is ellátja a baját a kávégépből ürített friss kávézacc.