Otthon

2010.09.21. 08:59

Házipraktikák: citrom, fahéj és ecet a kellemes illatokért

Bizonyos ételek főzésénél a makacs szagok úgy bevehetik magukat a konyhába, hogy még napok múlva is érezhetjük őket. Sokszor még a szagelszívó sem segít.

Horváth Viktória

Töltsünk meg egy lábast vízzel, tegyünk bele citromhéjat, szegfűszeget, fahéjat és almahéjat, mire felforr, már el is nyomta a kellemetlen szagokat. Halpucolás után néhány kis tálkányi ecetet tegyünk a konyha különböző pontjaira, de akár az előzőekhez hasonlóan vízhez keverve is felforralhatjuk, mindenhogy hatásos. Ha ecet és szódabikarbóna keverékével mossuk át a hűtőt, nemcsak az ételek erős szagát nyomja el, de még a makacs szennyeződéseket is eltávolítja ez a természetes súrolószer. A konyhában tartott szemetestárolónak is ellátja a baját a kávégépből ürített friss kávézacc.

Töltsünk meg egy lábast vízzel, tegyünk bele citromhéjat, szegfűszeget, fahéjat és almahéjat, mire felforr, már el is nyomta a kellemetlen szagokat. Halpucolás után néhány kis tálkányi ecetet tegyünk a konyha különböző pontjaira, de akár az előzőekhez hasonlóan vízhez keverve is felforralhatjuk, mindenhogy hatásos. Ha ecet és szódabikarbóna keverékével mossuk át a hűtőt, nemcsak az ételek erős szagát nyomja el, de még a makacs szennyeződéseket is eltávolítja ez a természetes súrolószer. A konyhában tartott szemetestárolónak is ellátja a baját a kávégépből ürített friss kávézacc.

 

Szép otthon rovatunk további hírei itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!