Otthon

2010.08.24. 11:08

Mire figyeljünk, ha cserepet, kaspót választunk

A napsugarak egyre gyengébbek. A hőmérséklet csökkenésén érezzük, lassan itt az ősz. Nemcsak nekünk, a virágainknak is érdemes felkészülniük az évszakváltásra.

Horváth Viktória

- A lényeg, hogy a víz le tudjon folyni, ne álljon benne a növény, különben megfullad. Ezért nem ajánljuk a kaspókat, mert bár szépek, nem lehet látni, mennyi vizet tárol.

Ráadásul kültérre nem is való, inkább válasszunk fagyálló műanyagot, bár ez esetben is figyelnünk kell a folyadékelvezetésre, mert ha a víz megfagy, nincs az az anyag, ami ellen tudna állni neki. A kaspódivat a mediterráneumból származik, ahol bizony nincsenek komoly fagyok. Hőszigetelhetjük kinti növényeinket újságpapírral és fenyőkéreggel, hogy megvédjük őket a hidegtől.

 - Az álló muskátlikat ki tudjuk teleltetni, ha kevésbé napos és alacsony hőmérsékletű helyen tároljuk, különben kihajt, de azok nem egészséges hajtások lesznek. A futó muskátlit ne hanyagoljuk el: a friss hajtásokat teleltessük át, mintsem az egész növényt - adott tippet Helga.

 


Kedveltek a matt, terrakotta cserepek, hódít a görögös motívum, keresik a természet színeit: sötétbarna, zöld, sárga, arany, bordó kinti növényekhez, a neonszínek fiatalosabb lakásba, erkélyre valók.

 

További tanácsok a kaspó választáshoz itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!