Olvasó

2012.10.08. 09:20

Valóban ''csodafa''

Furján Zoltánné zalaegereszegi olvasónk küldte be szerkesztőségünkbe az alábbi fotókat "Csodafájáról" a következő néhány soros üzenettel.

zaol.hu

Tisztelt szerkesztőség !

Mivel bevinni nem tudom a szerkesztőségbe, így a róla készült fotókat küldöm el.

Zalaegerszegen a kertemben csudára megnőttek ezek a csodafák. A mediterrán éghajlatról származó Csodafa (ricinusfa) átlagba 2,5 m magasra nő, de szereti a napos meleg időt. Áprilisban raktam földbe a magját.  Azóta 3,5-4m magasra nőtt a helyére vetett példány. Szárának a kerülete 20-25 cm váltakozva 1-1 levéltő között, így a szár átmérője is 7-8 cm. A legnagyobb fenyőfa alakú virágfürt, melyen közel 55-60 buzogányhoz hasonló magház van, fél méternél hosszabb. Levele az esős időkben akár esernyőként is használható lenne. A kistestvérei az utcát díszítik, de azok valamivel kisebbre nőttek. Mindkét helyen a nyári nagy melegben jól védték az alattuk megbújó növényeket a forró napsugaraktól. Kár, hogy ez az egynyári növény csak az első fagyokig virít.

Ha a valódiságról megszeretnének győződni, távollétemben is megtehetik, az utcáról is jól látható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!