Olvasó

2012.10.02. 03:26

A félkarú rablók vége

Rendkívüli kormányülést hívtak össze tegnap reggel, sokan az IMF-tárgyalásokat, esetleg a bírók kényszernyugdíjazásának ügyét sejtették a háttérben. Egyik sem, a nyerő téma a nyerőgép, más néven a félkarú rabló volt.

Kozma Gábor

A kabinet elhatározta, hogy megvédi a szegényeket eme kihívástól. Úgy, hogy teljességgel betiltja hazánkban a szerencsejátéknak ezt a formáját. Mindez azt is jelenti, hogy 30 milliárd forint esik ki az államkasszából, s ezt pótolni kell. Hírek szerint ez utóbbira az online szerencsejáték bevétele lenne a megoldás. A kabinet kivételt is tett, három kaszinót meghagyna. A sietséget pedig azzal indokolták, hogy ma elfogadhatja a parlament a beterjesztett javaslatot, így a törvény már októberben lecsaphat a masinásokra.

Azért volt egy nagyon érdekes momentuma is ennek a kormányülésnek. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár száján ugyanis kicsúszott, hogy "súlyos nemzetbiztonsági kockázatot" rejt ez a szerencsejáték. Később hozzátette, hogy a piacon lévő egyes szereplőkre gondol. A megfogalmazásból csak következtetni tudunk arra, hogy netán valamelyik maffia is érdekelt lehet a hazai rablózásban. Vagy megint belekeveredtek az üzletbe olyanok, akiknek a fent említett kockázat elhárítása lett volna a feladatuk. Nos, ezek csak találgatások: a törvény mára elkészül, a szavazás bármelyik pillanatban megeshet, a félkarút végleg lehúzzák. Kérdés, ki lesz valójában a nyertes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!