Olvasó

2011.02.04. 07:47

Indokolt elvárásokkal a biztonság érdekében (kommentár)

Kilencven napjuk lesz a nagy befogadóképességű szórakozóhelyek üzemeltetőinek, hogy az új szabályoknak megfelelően beszerezzék az engedélyeket. Feltehetően Budapesten lesz nagy a forgalom a polgármesteri hivatalok jegyzőinél, akik a rendőrségi, tűzoltósági, építésügyi és egészségügyi vizsgálatok alapján kiadják az engedélyt.

Horváth Éva

Mindez a fiatalok biztonságos szórakozásának feltételeit hivatott megteremteni. Az egész országot megrázta a lassan három hete történt diszkótragédia, amely három fiatal lány halálát okozta. A buli szervezői nem sokkal idősebbek, mint a lányok, s már be is zárták a szórakozóhelyet. Ügyük ezzel még nem zárult le, feltehetően a bíróság mondja majd ki a végszót. A kérdések azonban továbbra is itt vannak a levegőben? Élő marad-e a tragédia után szerveződött riadólánc a szülők körében? Lesz-e erejük a szülőknek, hogy nemet mondjanak gyermekük egy-egy szombat esti programjára? Az előzetes szakhatósági vizsgálatok minden esetben kizárják- e, hogy például a biztonságos menekülési útvonal hiányában kinyithasson a vendéglátóhely? A jogszabályi és törvényi feltételek változása csak az első lépés. Betartásuk sok emberen múlik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!