Olvasó

2010.08.03. 16:54

Ministráns zarándoklat Rómába

„Igyunk, tiszta forrásból” ezt a mottót választotta a CIM (Coetus Internationalis Ministrantium), a Nemzetközi Ministráns Szövetség a 2010-es római zarándoklatra. Augusztus 1. és 7. között Rómában ministránsok tízezrei találkoznak, köztük zalaiak is.

Az Olvasó


A római zarándoklatot négy- vagy ötévente szervezi a Nemzetközi Ministráns Szövetség 12 évesnél idősebb ministránsok számára.

Az idei, 10. találkozásnak különös aktualitást ad, hogy a Nemzetközi Ministráns Szövetség megalakulásának 50. évfordulóját is ünnepeljük. Nemcsak mi magyarok, hanem Európa számos országából több mint ötvenezer lelkes fiatal ministráns vágott neki a nagy útnak, hogy az ünnepségen együtt énekeljenek és imádkozzanak.

A zarándoklat két kiemelkedő, közös programja augusztus 3-án a nemzetközi találkozó a Szent Péter téren, augusztus 4-én pedig találkozás a Szentatyával, amelynek keretében a pápa köszönti majd a fiatalokat. Ezenkívül a magyar nyelvű ministránsok közös szentmisén találkoznak augusztus 4-én délután. Nemzetünket összesen mintegy 1700  ministráns,  köztük a Pacsai Egyházközségből Lóránt Zoltán, Király Kristóf (Nemesrádó) és Horváth László (Zalaszentmihály) képviseli a zarándoklaton.

A programból nem maradhat ki Róma nevezetességeinek megtekintése, a közös imádság, valamint az Istennel és az egymással való kapcsolat megerősítése. A nemzetközi találkozó pedig alkalmat ad más országok ministránsaival való ismerkedésre, barátságok szövődésére is.


Beküldte: Király Ernőné, Nemesrádó

Ezek is érdekelhetik