Olvasó

2010.07.31. 05:04

Sukorói matematika (kommentár)

Papcsák Ferenc kormánybiztos négy olyan ügyet említett a sajtó előtt tegnap, amit vizsgál a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal.

Horányi Árpád

Az egyik a befulladt sukorói kaszinóberuházás története, amelynek fejleményei mára teleregény méretű sorozattá nyújtózkodtak, azért ember legyen a talpán, aki még nem veszítette el a fonalat. A botrány tavaly márciusban robbant ki egy Velencei- tó partján lévő 70 hektáros ingatlan miatt. A befektetők egyikét, Joáv Blumot közokirat-hamisítással is vádolják, de a nagyobb szálka a hatóságok (és a jelenlegi kormánypárt) szemében a telekcsereügylet, amivel kapcsolatban gyakran emlegetik fel a két korábbi miniszterelnök, Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc nevét. A lényeg: az egykor állami tulajdonban lévő területhez az izraeli–magyar üzletember úgy jutott hozzá, hogy felajánlotta cserére az államnak a Pest megyében található gyümölcsöseit. Ám a csereszerződésben a sukorói területek 734,3 millió forinttal alulértékeltek, míg az albertirsai és a pilisi ingatlanok 593,5 millió forinttal túlértékeltek voltak. A beruházást pedig Gyurcsány Ferenc kormánya utolsó ülésén nyilvánította kiemelten fontosnak, azaz feltétlen támogatandónak. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!