Olvasó

2010.05.26. 05:35

Meghallgatások sora (kommentár)

Nincsenek könnyű helyzetben a leendő miniszterek, már ami a hírek közé kerülés esélyét jelenti. A tegnapi nap „szenzációját” ugyanis a kormányprogram beterjesztése és vitája jelentette. Közben pedig több várományos miniszter megkezdte a parlamenti bizottságok előtti szereplését.

Horváth Éva

Az internetes lapok szerint Matolcsy György erőből vette a bizottsági meghallgatását. Fellegi Tamás azonnali vagyonmérleg készítését ígérte. Réthelyi Miklós, a nemzeti erőforrásokért felelős miniszterjelölt pedig hangsúlyozta: a kultúra magasabb szintű képviseletet kap a sokszorosan összetett tárcánál. A hírek szerint a leendő miniszterek jól állták a sarat, már amennyiben nem árultak el olyan részleteket, amelyekről eddig nem esett szó. A jókora kisebbségben lévő ellenzék pedig szinte béna kacsaként hallgatta a válaszokat. Még arra sem nagyon próbáltak választ kapni, honnan lesz több pénz a MÁV megerősítésére, vagy éppen a bezárt kisposták újranyitására. A miniszterjelöltek meghallgatására ez a hét áll az országgyűlési bizottságok rendelkezésére, hiszen a tervek szerint szombaton megalakul Orbán Viktor miniszterelnök második kormánya. Annak a kétharmados többségnek a birtokában, amelyet a választáson nyert el a pártszövetség, s amelynek tudatában a háromharmadot akarják képviselni. Ehhez viszont szükség van a három ellenzéki párt konstruktív viselkedésére is. Vagy legalább felkészült ellenzékként való szereplésére. A bizottsági üléseken elsősorban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!