Olvasó

2010.03.08. 09:40

Álmodj és vidd véghez!

Életünkben célok nélkül elbukunk. Sok minden kell ahhoz, hogy ráébredjünk, mit is akarunk az élettől. Hiszen ahogy mondani szokták, az élet nem habos torta.

Az Olvasó


Nap, mint nap helyt kell állnunk, akár mint, gyermek, akár mint felnőtt. Azonban, hogy mit is akarunk elérni, az csak rajtunk múlik.

Szeretteink segítenek nekünk, terelgetnek minket születésünk óta egészen a halálunk napjáig. Amíg csak élünk, minden esemény meghatározza sorsunkat. Legyen az kudarc, vagy élmény. A kudarcok által erősebbek leszünk, az élményektől pedig magabiztosabbak. Céljaink eléréséhez családunk, barátaink adnak támogatást, de ez mind mit sem ér, ha nem bízunk önmagunkban és nincs elég akaraterőnk.
       
Semmi sem lehetetlen, persze a világot megmenteni például a globális felmelegedéstől egy embernek elég nagy feladat lenne. De ha minden ember egy kicsivel is többet törődne a témával, biztosan sikerülne még az is.

A legnagyobb probléma talán az, hogy nem próbálkozunk. Sohasem lehet tudni, mit hoz majd a jövő. Bátrabbnak kéne lennünk ahhoz, hogy próbára tegyük önmagunkat. Márpedig céljaink eléréséhez ez is nagymértékben hozzásegít minket.

Mindenkivel megtörtént már, hogy nagyon akart valamit, de még sem akarta eléggé ahhoz, hogy sikerüljön. Tiszteletet és figyelmet érdemelnek azok az emberek, akiknek sikerült megvalósítani álmaikat. Persze ez nekik is rengeteg időbe és kitartásba tellett. Vannak, akik hamar rájönnek, mit is akarnak az élettől, vannak, akik később. De ez koránt sem ilyen egyszerű. Nem egyik napról a másikra ébredünk rá erre. Az emberek életében mindig eljön egy fordulópont, amikor ráeszmélnek, kik is ők valójában.

Sokszor mondják, azt hogy az ember a saját kárán tanul. Persze abból is. De könnyen tanulhatunk másokéból, ha egy kicsit jobban odafigyelnénk a másikra. Nem kell feltétlen nekünk is végigjárnunk ugyan azt a kitaposott utat. Ha az emberek problémáival, vagy ha csak velük is egy kicsit többet foglalkoznánk, nem csak segítenénk, de saját javunkra is válna.

Hiszen egész életünkben tanulunk. Mindegy milyen formában, iskolában, vagy egy tanfolyamon, mert maga az élet is egy hatalmas iskola. Egy kihívás, akár egy matematika dolgozat. Ahogyan az iskolában szerzünk új ismereteket, ugyanígy az életben is. Nem kell keresnünk az élet értelmét, hiszen az úgy is ránk talál! Törekednünk kell a jobbra, sok kitartással és nyitott szívvel járnunk a nagy Világban!

Beküldő: Göncz Rebeka Csenge

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!