Olimpia

2012.07.26. 14:03

A magyar vízilabda a legeredményesebb

London - A férfi vízilabda-válogatott pénteken érkezik Londonba, de jó híre már "megelőzte": az olimpiai sajtóközpont csütörtöki előzetesében részletes statisztikával érzékelteti a magyarok eddigi kiemelkedő sportági sikereit.

MTI

Jancsó Kornél, az MTI különtudósítója jelenti:

Vezető helyen említi az összegzés azt, hogy Kemény Dénes legénysége a brit fővárosban megszakítás nélkül negyedszer lehet olimpiai bajnok, miután megnyerte a 2000-es, a 2004-es és a 2008-as ötkarikás játékok pólótornáját.
   
A férfi vízilabda 1900-ban kapott helyet először az olimpia műsorában, azóta szerves része a négyévenkénti csúcstalálkozóknak. A nyitány óta a magyar férficsapat 15 ízben szerzett érmet, aranyat összesen kilenc alkalommal, s ötkarikás mérlegét tekintve toronymagasan a legeredményesebb nemzeti válogatott. Londonban meglehet a tizedik elsőség is, négyen - Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely és Szécsi Zoltán - pedig négyszeres olimpiai bajnokká léphetnek elő.    
   
Az eddigi legeredményesebb pólós - nemcsak magyarként, hanem nemzetközi összevetésben is - mindmáig Gyarmati Dezső, aki öt olimpiai medálnak, benne három aranynak a gazdája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!