Nagykanizsa

2015.04.08. 12:38

Kolostorban jártak, apácákat látogattak a Hölgyklub tagjai

Nagykanizsa - A Honvéd Kaszinó Hölgyklubja az első tavaszi kirándulás alkalmával mindjárt két „hegyet” is megmászott.

Pásztor András

A hölgyek először a komáromi hegyhátak legjelesebbikére, Csingahegyre kapaszkodtak fel. Itt különleges élményben volt részük, hiszen Tislér Zoltán, a nyaranta itt működő fafaragó tábor lelkes mindenese szabadtéri tárlatvezetést tartott. Az ember nagyságú faszobrok „utcaszerűen" és a pincék közé rejtve is különleges látnivalót nyújtottak. Természetes volt, hogy Zoltán, aki egyben több község körzeti rendőre is, saját termésű borával kedveskedett a hölgycsapatnak.

Ezután került sor a homokkomáromi templom és a kolostor meglátogatására. A csapat megismerkedett a kegyhely történetével és a Szent Félix ereklyével is. A hatalmas szélviharban kissé megtépázott kirándulóknak nagyon jól esett a folyamatos felújítás alatt álló, de a már igen esztétikusan kialakított kolostorbelsőben az apácák vendéglátása: egy bögre forró tea. Átmelegedve a hölgyek megtudhatták, hogy hogyan is működik egy ilyen női kolostor, milyen egyéni és külső feladataik vannak az itt élőknek.

A Hölgyklub tagjai, Bodó Tamás polgármesternek is köszönetet mondtak a szíves fogadtatásért, s azért, hogy közelebbről is megismerhették ezt a csodálatos vidéket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!