Nagykanizsa

2009.10.06. 02:26

Kiállítástól a hímzésig

Gelse - Mozgalmas napok vannak mostanában a bibliotékában, ahol az iskolás korosztálytól a felnőttekig mindenki megtalálhatja az érdeklődési körének megfelelő programot.

zaol.hu

A Petőfi Sándor Emlékkönyvtárban szeptember 19-én indult az ingyenes számítógép- és internetkezelő tanfolyam, melynek célcsoportja a felnőttkorú lakosság volt. Egész pontosan azok az 55 év felettiek, akik jelenleg nem használnak számítógépet és internetet, valamint azok a 30 és 55 év közötti, gazdaságilag inaktív gelsei lakosok, akik számára az infokommunikációs eszközök használata segíthet a munkaerőpiacra való visszakerülésben. A 25 órás képzést az egerszegi Egészség-Őr Egyesület tartotta, a tanfolyam zárónapja szeptember 27-én volt.

A gelsei bibliotékában ma 13 órakor kerül sor a Volt egyszer egy Malom című, régi dokumentumokból, tulajdoni lapokból, családi fotókból és eszközökből álló malomtörténeti kiállítás megnyitójára, melyen a veszprémi Wöller István malomtörténész tart előadást a Zala megyei malmok történetéről. Pénteken 17 órakor Kerek Györgyi védőnő tart előadást, Időskorban is frissen, fitten és egészségesen címmel, vasárnap 14 órakor pedig Kerekes Endréné népi iparművész kiállítása és hímzésbemutatója lesz.

A Hozd el a nagyit! című program 14 órakor kezdődik, s a rendkívüli nyitva tartás idején kézműves foglalkozás is várja az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!