Nagykanizsa

2016.12.05. 11:34

Új tananyagot fejlesztenek ki

Nagykanizsa – A környezeti nevelést előtérbe helyező tananyag-fejlesztési program indult nemrég a Zrínyi-Bolyai iskola vezető partnerségével. A két éves projektben szlovén, illetve román iskolák és cégek is részt vesznek.

Pásztor András

Mint az a hétfői projektnyitó tájékoztatón elhangzott: a legfontosabb cél, hogy az általános iskolai alsós diákok (9-11 éves korcsoport) esetében olyan kulcskompetenciákat fejlesszenek, mint a környezetvédelem vagy éppen a fenntartható fejlődés. Mindezt az  élménypedagógia módszereivel valósítanák meg a köznevelési intézmények és más szektorok közötti együttműködés mentén.

– Rugalmas, könnyen adaptálható és bárki számára hozzáférhető pedagógia tananyagot dolgozunk ki, amely lehetővé teszi a pedagógusok számára (bármilyen tudományterületről is legyen szó), hogy természet közeli környezetben, a környezeti nevelés, illetve az egészségfejlesztés alapjait figyelembe véve, interaktív és szórakoztató feladatokon keresztül ismertessék meg a tananyagot diákjaikkal – árulta el Faller Zoltán, a Zrínyi-Bolyai iskola igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!