Nagykanizsa

2016.12.14. 16:14

Történelmi totó

Nagykanizsa – A fiatalabb és az idősebb generáció helytörténeti tudását tette próbára az a történelmi „kvízjáték”, melynek szerdán tartották az ünnepélyes eredményhirdetését a Vasemberházban.

Szabó Zsófia

Hogyan élt egykor a Kanizsai-család? A képen látható metszetek melyik részét ábrázolják a több száz évvel ezelőtti Canishának?

Hasonló kérdésekre keresték a választ mindazok, akik részt vettek a város idősügyi Tanácsa és a Netta-Pannonia Környezetvédelmi Kft. közös, Kanizsa-Vár totó elnevezésű online tippjátékán.

A képen (balról) Molnár-Rodek Bernadett, a Netta-Pannonia Környezetvédelmi Kft. szolgáltatási és értékesítési igazgatója, Böröczki Sára, Doma Csenge, Kiskó Réka, Timár Gerda, Domján Regina és Endrei Tamás Fotó: Szabó Zsófia

A tudáspróba több iskolai osztályt és nyugdíjas klubot „mozgatott" meg, ám voltak egyéni indulók is. A százötvenegy versenyzőnek 13+1 kérdésre kellett válaszolnia, amik a Kanizsa-Vár kiállítás anyagához kapcsolódtak – mondta a szervezők nevében Plander Zsófia projektmenedzser és dr. Szabados Gyula önkormányzati tanácsadó. Hozzátéve azt is: a helyes válasz olykor némi kutatómunkával is járt, ugyanakkor a tárlat helyszínén mindenre megtalálták a helyes megoldást a résztvevők.

Dénes Sándor polgármester pedig azt hangsúlyozta a díjátadó ünnepségen, hogy a vár-totó játék a fiatalok, felnőttek várostörténeti tudását is bővítette.

Az általános iskolások közül a Miklósfai intézmény 6. osztályos csapata első helyezést ért el, a középiskolások kategóriájában a Batthyány-gimi 10./D. osztálya győzedelmeskedett, a szépkorúaknál a Nyugdíjas Pedagógus Klub, míg egyéni színekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!