Nagykanizsa

2016.12.27. 11:39

Meleg ebéd már a téli szünetben is

Nagykanizsa – Idén először a téli szünetben is kapnak meleg ételt a rászoruló gyermekek. A dél-zalai városban több mint 30 diákra főznek.

Pásztor András

Ez év január elsején lépett életbe az a kormányrendelet módosítás, amelynek következtében már nem csak a nyári szünet ideje alatt, hanem tavasszal, ősszel és télen is kaphatnak meleg ételt a rászoruló diákok. A nagykanizsai önkormányzat – sok más településhez hasonlóan – meg is szervezte az étkeztetést. Aki tehát igényelt meleg ebédet a szünidőre, az 11-12 óra között a Hevesi-iskolában és a Bolyai-iskolában fogyaszthatja el a menüt.

Tóth Zoltánné a Bolyai-iskola konyháján éppen a levest adja ki
Fotó: Gergely Szilárd

– Ingyenes meleg ebédet csak a hátrányos helyzetű, illetve a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek kaphatnak a rendelet szerint, de közülük sem mindenki élt a lehetőséggel – mondta Bagarus Ágnes, a polgármesteri hivatal humán osztályának vezetője. – Kanizsán összesen 34 főre kell meleg ebédet készíteni, ami a nagyságrendet tekintve átlagosnak mondható. Persze ettől függetlenül ez még egy újfajta szolgáltatás, a jövőben egyre több igénylőre számítunk.

A szünidei, napi egyszeri meleg étkezés költségeit természetesen az önkormányzat viseli, ami jelentősen nem terheli meg a költségvetést, hiszen nyári étkeztetéssel már amúgy is számolnia kellett a városvezetésnek.

Mint megtudtuk: a családok valóban igénybe veszik a lehetőséget, a nyári szünidei étkeztetés során ugyanis voltak olyan negatív tapasztalatok, hogy sokan csak feliratkoztak a listára, aztán mégsem jöttek az ebédért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!