Nagykanizsa

2016.07.21. 14:10

Falfirkák elleni keret

Nagykanizsa – Idén is pályázhatnak falfirkák eltüntetését célzó támogatásra a társasházak. A 100 ezer forintos keret egyelőre még érintetlen, ami akár jót is jelenthet.

Pásztor András

Bizzer András önkormányzati képviselő kilenc évvel ezelőtt nyújtott be önálló képviselői indítványt, amely olyan keret elkülönítését célozta, melyből támogatás kapható a falfirkák eltüntetéséhez.

A kezdeti időszakban még szűkösnek is bizonyult a keret, ám ahogy teltek az évek, úgy csökkent az érdeklődés a pályázat iránt. Idén – augusztus 10-ig lehet benyújtani a kérelmeket – még egy társasház sem jelentkezett.

A falfirkák eltüntetésének költségéhez az önkormányzat is tud támogatást nyújtani

– Úgy gondolom, nem az érdektelenség miatt nincs jelentkező, egyszerűen kevesebb a csúf falfirka városszerte, mint évekkel ezelőtt – fogalmazott Bizzer András képviselő, aki jelezte: a 100 ezer forintos keretösszegre beérkező kérelmeket szeptember végéig bírálja el a szakbizottság.

Mint megtudtuk: a pályázható támogatás összege társasházanként a számlával igazolt költségek 40 százaléka, de maximum 50 ezer forint, míg egyéb ingatlanok (családi ház) esetében a költségek 40 százaléka, de maximum 20 ezer forint lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!