Nagykanizsa

2016.05.25. 14:59

Véglegessé válik a kikötés

Nagykanizsa – A nyári táborok működtetéséről, a Múzeum tér Rozgonyi utcára történő végleges kikötéséről és a következő nevelési évben indítható óvodai csoportok számáról is döntött ülésén a város közgyűlése.

Pásztor András

Az óvodai csoportok száma az ideihez képest nem változott, ahogy jelenleg is, úgy a következő nevelési évben is 57 darab csoportot indíthatnak az intézmények. Probléma egyedül a kiskanizsai tagóvoda bajcsai telephelyével volt, ott ugyanis az óvodai csoport létszáma nem éri el a törvényben előírt 13 fős minimumot. A testület ennek ellenére úgy határozott, hogy a csoport működéséhez szükséges anyagi fedezetet biztosítja az önkormányzat.

A képviselő-testület egyetértett a Múzeum tér Rozgonyi utcára való végleges kikötésével is. Mint elhangzott: a kikötésre a Fő úti rekonstrukció miatt volt szükség, ám a beruházás szoros határideje miatt, akkor csak az ideiglenes kikötés engedélyeztetésére volt lehetőség. Mostanra viszont a végleges kikötés tervei is jogerős építései engedéllyel rendelkeznek. Az előzetes tervek szerint a beruházás közel 29 millió forintba kerülne, ami a meglévő autóút mellett, parkolók kialakítását, egy gyalogos járdát, a vízelvezetés kiépítését is tartalmazza. A kivitelezési munkákat – a közbeszerzési eljárás miatt – legelőbb szeptemberben, októberben lehet elvégezni.

Dénes Sándor polgármester (balról) és Balogh László képviselő tegnap személyesen is megnézte a Múzeum tér Rozgonyi utcára történő kikötését. A véglegesítés közel 29 millióba kerül Fotó: Szakony Attila

A közgyűlés a Balatonmáriai Gyermek- és Ifjúsági Tábor, illetve a Csónakázó-tónál lévő nyári napközis tábor működéséről is döntött az ülésen. Mint kiderült: a Zöldtábor június 20. és augusztus 19. között fogadja majd a diákokat, míg a balatonmáriai táborban – az előzetes beosztások alapján – közel 460 iskolás tölthet el egy hetet. Közülük 147 diák – a hátrányos helyzete miatt – ingyenesen vehet részt a táborozáson, pontosabban ezen kisdiákok költségeit, mintegy 2.8 millió forint összegben a város önkormányzata finanszírozza.

A kanizsai közgyűlés támogatta az 1925-ben állított korpavári I. világháborús emlékmű felújítására vonatkozó pályázat benyújtását is. Mint elhangzott: a pályázat keretében maximum 2 millió forint nyerhető, melyhez további 300 ezer forintos önerőt biztosítana a kanizsai önkormányzat. A pályázat pozitív elbírálása esetén az emlékművet nem csak renoválnák, de jelenlegi helyéről – egy magántelekről – a városrész központi részére, a korpavári templom előtti közterületre helyeznék át, hogy azt bárki megcsodálhassa.

Ezek is érdekelhetik