Nagykanizsa

2016.04.29. 14:07

Saját szakmájuk sztárjaivá váltak

Nagykanizsa – Négy szakmában is az ország legjobbjai közé kerültek a Nagykanizsai Műszaki Szakképző Iskola diákjai.

Pásztor András

A Szakma Sztár Versenyen a legjobb eredményt Léránt Márk érte el, aki a a villanyszerelő szakmában a dobogó legfelső fokára állhatott fel, így az idei tanévben az ország legjobb villanyszerelő tanulója lett. A nagykanizsai diák teljesítményével kiérdemelte, hogy felszabaduljon az év végi szakmai vizsga valamennyi feladata alól, így már zsebében érezheti a jeles szintű oklevelet. Külön elismerést jelent, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara jóvoltából megfigyelőként kiutazhat a svédországi Göteborgba a szakmák Európa Bajnokságának is nevezett EuroSkills 2016 nemzetközi versenyre.

A szakma kanizsai sztárjai. Bogdán Milán Ivó (balról), Fenyvesi Dániel, Böröndi Klaudia, Győrfy Patrik Géza és Léránt Márk

A kanizsai intézmény diákjai a kárpitos szakterületen hagyományosan jól teljesítenek, így nem is volt különösebb meglepetés, hogy az idei évben Böröndi Klaudia a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Az idei versenyen a vasas szakmák tanulói is szép eredményt értek el. Az épület- és szerkezetlakatosok közt Fenyvesi Dániel a negyedik, míg Győrfy Patrik Géza az ötödik helyet szerezte meg. A hegesztő szakmában pedig Bogdán Milán Ivó a nyolcadik helyet zárt.

Bene Csaba, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum főigazgatója tegnap köszönetét fejezte ki a sikeres szereplésért az elméleti, illetve gyakorlati felkészítésért a pedagógus kollégáknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!