Nagykanizsa

2016.04.25. 13:30

Áldás a szőlőre - Hagyományőrzés Szent György napján

Nagykanizsa – Vasárnap délelőtt szentmisével kezdődött, délután pedig jó hangulatú falatozgatással folytatódott a Miklósfai Kertbarát Kör Szent György napi rendezvénye.

Ziegler Anita

A hideg idő betessékelte a miklósfaiakat a Mindenki Házába, ahol a tartalmas köröm– és pacalpörkölt illata feledtette a didergést, s bizonyára előkerültek a boros flaskák is a konyhában. Gárdonyi József, a dr. Kotnyek István Miklósfai Kertbarát Kör tagja az adomázás közben mesélt pár szót a rendezvényről.

A szentmisén Bojtor Róbert plébános, esperes áldotta meg a Szőlőjövések könyvét, a hajtásokat és a növekvő búzát

– Minden évben áldást kérünk a Szőlőjövések könyvére, a búzatermésre, és a szőlőtőkék gyarapodására – tudtuk meg Gárdonyi Józseftől. – Könyvünket 2003-tól vezetjük, leírva a kertbarát kör előző évét, majd Kiss József, nyugalmazott rajz–földrajz szakos tanár megrajzolja az aktuális évi friss szőlőhajtásokat. Elmondhatjuk, hogy idén szép termésben bízhatunk –  summázta. Délelőtt a szentmisén Bojtor Róbert plébános megáldotta a könyvet és a vetést, délután pedig finom ebédre várták a kertbarát kör tagjait és a nyugdíjasokat a Mindenki Házába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!