Nagykanizsa

2016.02.19. 16:29

Hidegaszfalttal javítják a kátyúkat Nagykanizsán

Nagykanizsa – Noha a tél nem volt kemény, a csapadék mégis kikezdte az egyébként sem túl jó állapotú városi utakat, egyelőre úgynevezett hidegaszfalttal javítgatják a kátyúkat.

Pásztor András

A tél lassú, de biztos múlásával mind gyakrabban kell szlalomoznia az autósoknak az utakon. A fagy és a csapadék sok helyen kikezdte az amúgy sem túl jó állapotú aszfaltburkolatokat, így aztán egyre több kisebb vagy nagyobb lyuk és gödör tátong az utakon. A városi úthálózat fenntartásáért felelős cég egyelőre csak a biztonságos közlekedést veszélyeztető úthibákat tudja elhárítani, az aszfaltkeverő üzemekben ugyanis még nem indult meg a termelés.

Kutasi Tibor (balról), Korosecz István és Plántek József pénteken az Űrhajós utcában dolgozott
Fotó: Szakony Attila

– Folyamatosan figyeljük, ellenőrizzük a kezelésünkben lévő, több mint száz kilométeres városi úthálózatot, illetőleg egy sor lakossági bejelentés is érkezik hozzánk a kátyúkról – mondta Fitos István, a cég vezérigazgatója. – Az elmúlt időszakban úgynevezett hidegaszfaltos kátyúzást végeztünk többek között a Dózsa György utcán, az Űrhajós utcában, a Rákóczi utca és a Corvin utca, illetve a Garay utca és a Sikátor utca kereszteződésében. Emellett több olyan útszakasz van, amelynek a javítását már megrendeltük, az általunk megbízott vállalkozó pár héten belül elvégzi a kátyúzást a Kórház utcában, a Munkás utcában és a Kossuth téren, a temetői híd előtt.


Mint megtudtuk: a tél során egyetlen gépjárműkár bejelentés történt, a gumiabroncs szakadását meg is térítette a társaság biztosítója.

– A melegaszfaltos javításokat várhatóan március, április környékén kezdjük, addigra az aszfaltkeverőkben is lesz megfelelő minőségű anyag.

Fitos István vezérigazgató közölte: ahogy tavaly, úgy idén is 50 millió forintos keret áll rendelkezésre a társaság büdzséjében az úthibák javítására. Nyilván ennél nagyságrendekkel több pénzt is el lehetne költeni a kátyúzásra, de olykor kifizetődőbb a teljes útfelújítás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!