Nagykanizsa

2015.09.04. 15:39

Fontos a munkájuk - Jutalmazták a legjobban teljesítő fiatalokat

Nagykanizsa - Kortárs segítőket jutalmaztak pénteken a Nagykanizsai Rendőrkapitányság nyárzáró rendezvényén a Csónakázó-tónál található zöldtáborban.

Horváth B. Attila

Bükiné Papp Zsuzsanna rendőr alezredes, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési alosztályának vezetője elmondta: idén 42 kortárs segítő, 14-16 éves fiatal teljesített szolgálatot a zalakarosi fürdőn, a belvárosban és a nagykanizsai strandon. Munkájuk rendkívül fontos volt a bűnmegelőzés szempontjából, hiszen vigyázták a turisták, a fürdőzők felelőtlenül magára hagyott értékeit, továbbá bűnmegelőzési tanácsokkal is szolgáltak.

A fiatalokat dr. Molnár József ezredes, nagykanizsai rendőrkapitány köszöntötte, aki kiemelte: a kortárs segítő program a dél-zalai térségben 2003-ban indult, amikor ő Nagykanizsára került. Akkor évi 30-40 bűncselekményt követtek el a turisták kárára, mára hála a kortárs segítőknek ez a szám gyakorlatilag nullára csökkent.

A legjobban teljesítő segítőket jutalmazták is. Elismerést kapott Szokoli Bence, Orsós Tibor, Budai Bence, Ferenczy Annamária, Málek Diána, Tibolt Nikolett, Vígh Emese, Kovács Tamara és Ritecz Bence. Az ünnepélyes pillanatok után a hivatásos kollégák a maguk készítette pincepörkölttel látták vendégül a fiatalokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!