Nagykanizsa

2015.06.09. 11:40

Az Élet írójának nyomdokán

Nagykanizsa - A Krúdy Gyula halálának 82. évfordulójára rendezett ünnepi emlékesten a Krúdy-kör tagjává avatták Vízvári Józsefet, az egyik helyi hírportál munkatársát a közelmúltban.

Horváth-Balogh Attila

A Krúdy Gyula Irodalmi Kör 1982-ben alakult meg. A szerveződés berkeiben híres írók, költők kezdték el irodalmi munkásságukat. Budapesten a Kéhli Vendéglő a Krúdy Gyula Irodalmi Kör törzshelye (a vendéglőben az ízek és szerelmek legendás írója, Krúdy Gyula asztala most is ugyanott áll, mint anno), itt került sor a közelmúltban az emlékestre is, ahol Vízvári Józsefet, a Kanizsahír.hu internetes portál munkatársát ünnepélyes körülmények között a rangos irodalmi kör tagjává fogadták.

Vízvári József (b) Kanizsa József titkárral a találkozón Fotó: Archív

- Immár 3. éve szerepelek a Kanizsa Antológiában, ahol a Krúdy Gyula Irodalmi Kör ugyancsak publikáló titkára, Kanizsa József figyelt fel az írásaimra - hallottuk Vízvári Józseftől. - Tavaly decemberben pedig jött a kedves meghívás, hogy legyek a Krúdy-kör tagja, s az invitálásnak nagy örömmel tettem eleget.

Vízvári József vagy ahogy a dél-zalai városban sokan ismerik, a Pipás terveiről szólva elmondta, idén egy novelláskötetet, jövőre pedig egy regényt tervez megjelentetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!