Nagykanizsa

2015.01.18. 09:23

Mit ér a kastély?

Nagykanizsa - Az önkormányzat újra megpróbálja értékesíteni a Lazsnaki kastélyt, legalábbis erről döntött a legutóbbi, soron kívüli közgyűlésen a helyi képviselő-testület.

Pásztor András

Évekkel ezelőtt még több mint 100 millió forintra taksálták a palini városrészben lévő, ma már igencsak leromlott állapotban lévő Lazsnaki kastély értékét. Ám, miután a sorozatosan meghirdetett versenytárgyalásokon nem érkezett érdemi ajánlat, később már érdeklődő sem, ezért az önkormányzat úgy határozott: egy időre eláll az értékesítéstől. A legutóbbi, soron kívüli közgyűlésen aztán ismét napirendre került a kastély eladása, a képviselő-testület döntésének értelmében az ingatlant nettó 47 millió forintért hirdeti meg az önkormányzat nyílt versenytárgyaláson.

A kastély állapota egyébként kiábrándító, az omladozó falak csak azért nem szembetűnők, mert a hatalmas gaz eltakarja az épületet. Az önkormányzat vélhetően nem is az épületért, hanem sokkal inkább a telekért szeretne pénzt kapni.

A kastélyt Back Károly uradalmi intéző 1891-ben építtette, 25 szobával. Az épület tervezője Schweiger Gyula budapesti műépítész volt. A város tulajdonába 1943-ban került az épület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!