Nagykanizsa

2014.12.18. 15:20

Szociális temetés: elnapolva

Nagykanizsa - Habár szerepelt a szociális temetésről szóló rendelet megalkotása a közgyűlés csütörtöki, soros ülésének napirendjén, az előterjesztést Dénes Sándor polgármester javaslatára levették a képviselők.

Horváth-Balogh Attila

Erre azért volt szükség, mert a kormány a szociális temetéssel kapcsolatos rendelkezések hatályba lépését 2016. január 1-jére módosította. Ismét a közgyűlés elé került az a javaslat, mely uniós pályázathoz kapcsolódó döntéseket alapozna meg a Kanizsa TV és a Kanizsa Újság Kft. egy gazdasági társasággá szervezése ügyében. A közgyűlés azonban elnapolta e témát is, mert az előterjesztő szerint a 2014-es gazdasági év lezárását jó lenne megvárni. Dénes Sándor a napirend kapcsán elmondta: április 30-ig megerősítik posztjukon a főszerkesztőket, de emellett folyik az átalakulás előkészítése. Marton István (Kanizsáért Közéleti Egyesület) azt kifogásolta, hogy ez a téma már a 3. közgyűlésen kerül újra elő, szerinte rövid időn belül dönteni kéne róla. Dénes Sándor erre azt válaszolta: a legjobb megoldást keresik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!