Nagykanizsa

2014.10.19. 08:45

Emléktáblát is avattak Kustár Zsuzsa tiszteletére

Nagykanizsa - A Kiskanizsai Általános Iskolában nemrég ünnepélyes keretek közt emlékeztek meg Kustár Zsuzsáról, az idén elhunyt országos hírű iparművészről.

Horváth-Balogh Attila

A gyerekek és az intézmény pedagógusai a művésznő által 1984-ben készített, Weöres Sándor: A tündér című vers ihlette óriási mozaikfalnál gyújtottak gyertyát és avattak emléktáblát. A gyerekek felidézték Kustár Zsuzsa példaértékű életét, gazdag munkásságát, mely mindig a bartóki „tiszta forrásból" merített.

Hosszú Ágnes és Rajnai Miklós az emlékkiállításon. Fotó: Kiskanizsai Általános Iskola

A rajz szakkörösök és a felső tagozatosok Horváthné Szabó Erika vezetésével kiállításon mutatták be Kustár Zsuzsa inspirálta alkotásaikat. A nap vendége volt Rajnai Miklós Bánffy-díjas bölcsész és Németh Ferenc zenetanár, akik a kristálytiszta bölcsességről és mindenséget átfogó tudásáról ismert iparművészt méltatták. Az életműből interaktív kiállítás is készült, ahol felmerülő kérdéseikre kaphattak választ a gyerekek Hosszú Ágnes tanárnő vezetésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!