Nagykanizsa

2014.07.20. 18:05

Három napig jazz

Nagykanizsa - Visszatérve a kezdetekhez, főleg a műfaj helyi erőire fokuszált az idei, 19. JazzLand, melyre ezúttal is Tiborcz Iván Cserfő-hegyi birtokán került sor csütörtök estétől szombat éjszakába nyúlóan.

Horváth-Balogh Attila

A fesztivál csütörtökön 20 órakor indult a Tiborcz Iván, Szatmári László és Kőfalvi Csaba alkotta Tripod koncertjével, majd a Tiborcz Iván, Tiborcz Dénes, Pusztai Titusz László és Inoka Zsolt összetételű German Connection következett. Pénteken a Bartha Mátyás Trió lépett fel, illetve a tavaly nagy sikert aratott Praline & Fast Food Horvátországból. A csapat különlegessége, hogy 4 énekesnője van, akik mindenkor és mindenhol kiváló hangulatot teremtenek. Szombaton pedig Gayer Mátyás, Farkas Norbert és Oleg Markov zenekara, a Jitterbugs, majd a Tiborcz András, Dénes és Iván alkotta ADI koncertezett.

A fellépők közül a Montreaux-ben kiválóan szerepelt Gayer Mátyást faggattuk zenekaráról, a Jitterbugs-ról.

A Jitterbugs: Gayer Mátyás, Farkas Norbert és Oleg Markov (Fotó: Horváth-Balogh Attila)

 

- Ez az én trióm, csak erre a fesztiválra most nevet változtattunk - bocsátotta előre Gayer Mátyás. - A jitterbugs egy húszas évekbeli tánc a jazz korai korszakából, s mi is játszunk egy számot, amire kiválóan lehet jitterbugs-t táncolni.

A nagykanizsai tehetség saját karrierjével kapcsolatban arról számolt be, hogy befejezte tanulmányait a grazi egyetemen, s most tért haza a Montreaux-i jazzfesztiválról, ahol döntős lett. Elárulta: egy ideig itthon lép fel, aztán irány New York és a füstös jazzkocsmák.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!