Nagykanizsa

2014.05.07. 14:20

Veretes zeneművekkel

Nagykanizsa - Hajdu Sándor karnagy halála után Vámos Yvette vette át Nagykanizsa Város Vegyeskara vezetését.

Horváth-Balogh Attila

Az új karnagyot a kezdeti „bemelegítő" időszak után kérdeztük terveiről.

– Hajdu Sándorral nagyon régi volt a kapcsolatunk, zeneiskolai tanárként van egy leánykarom, a Cantilena, és Sándor több darabot is írt nekünk – bocsátotta előre Vámos Yvette. – Halála után megkerestek a kórustól, hogy vállalnám-e a karnagyi feladatokat. Természetesen, igent mondtam.

Nagykanizsa Város Vegyeskara Hajdu Sándor Felsőtemplom-béli gyászmiséjén már az új karnaggyal, Vámos Yvettel búcsúzott. Fotó: Archív/Szakony Attila

Vámos Yvette elárulta, az volt az őt megkereső kórustagok kérése, hogy térjenek vissza a klasszikus kórusénekléshez és vegyék újra elő a nagyobb, veretesebb műveket. Ezzel együtt természetesen, Hajdu Sándor műveit is folyamatosan repertoáron tartják. Sőt.

– Sanyi születésnapja június 5-én lesz, ehhez kapcsolódóan a zalaegerszegi vegyeskarral (akikkel szintén sokáig dolgozott együtt) emlékkoncertet szervezünk 3 helyszínen – folytatta. – Június 7-én a zalaegerszegi zsinagógában, 8-án Balatonlellén, ahol élt, 9-én 19 órától pedig szülővárosában, Nagykanizsán, a Felsőtemplomban.

Vámos Yvette azt is elmondta: pályáztak egy Olaszországban októberben megrendezendő kórusfesztiválra, ami egyben verseny is lesz. Ezen kívül az újjáalakult Nagykanizsai Szimfonikus Zenekarral terveznek egy, az ünnepre hangoló kanizsai koncertet novemberben és hagyományosan fellépnek a bécsi adventi vásárban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!