Nagykanizsa

2014.05.23. 18:30

Az elődökre emlékeztek Nagykanizsán

Nagykanizsa - Pénteken tartotta ünnepi, honvédelmi napi megemlékezését a Nagykanizsai Honvéd Egyesület.

Horváth-Balogh Attila

A rendezvény 11 órakor a városi temetőben kezdődött koszorúzással, ahol nyugalmazott katonák és rendőrök helyezték el az emlékezés koszorúit a doni emlékoszlopnál és a valaha Nagykanizsán szolgált, de már elhunyt bajtársak emlékére állított kopjafánál. Az ünnepi program ezt követően a Honvéd Kaszinóban folytatódott, ahol régi és mostani katonai öltözékekből, rangjelzésekből és relikviákból nyílt kiállítás. Megemlékező beszédet Tarr Ernő nyugállományú ezredes, a Nagykanizsai Honvéd Egyesület elnöke mondott, hangsúlyozva: a nyugállományú katonák kötelessége jó kapcsolatot ápolni a civilekkel, ezzel is tovább javítva a fegyveres testületekről kialakult közvélekedést. Valamint köszöntötte a megjelenteket Cseresnyés Péter polgármester is, aki ki-emelte: a katonaság a hűség és tudás megtestesítője.

Ezt követően Tarr Ernő emléktárgyakat adott át a testvérszervezetek, a Zalaegerszegi Honvédklub, a keszthelyi Bethlen Gábor Nyugdíjas Honvéd Klub, és a lenti Fegyveres Erők és Testületek Nyugállományúak Klubja közösségének, illetve képviselőjének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!