Nagykanizsa

2014.05.19. 16:35

Alma, ami az orvost távol tartja

Nagykanizsa - Hétfőn került sor a Halis István Városi Könyvtárban a Zemplén Ifjúsági Egyesület "A legfőbb érték az ember" című programja keretében meghirdetett képzőművészeti pályázat eredményhirdetésére és a 22 pályamunkából készült tárlat megnyitására.

Horváth-Balogh Attila

A megjelenteket előbb Budavölgyi Kálmán, a Zemplén Ifjúsági és Sport Innovációs Egyesület elnöke köszöntötte, majd Lengyák István, a beérkezett képzőművészeti alkotásokat, fotókat és grafikákat zsűriző grémium elnöke szólt.

- A pályázók körében sok volt a fiatal, szenior pályázó csupán egyetlen, a miklósfai kertbarát kör. Ők a gyümölcsfogyasztás előnyeire helyezték a hangsúlyt, alkotásuk fő mondandója, hogy "minden nap egy alma, ami az orvost távol tartja" - mondta. Kiemelném, hogy a fiatalok nagy része igazi csapatmunka keretében készítette el a többnyire az egészségvédelemmel foglalkozó alkotását.

Ezután került sor a díjak átadására. Harmadik helyezést ért el Fási Barnabás, illetve a Varga Patrik, Lakatos Georgina, Balassa Dominika és Antal Alexandra alkotta csapat, a képzeletbeli dobogó 2. fokára Takács Alex és Gelsei Zsófia állhatott fel, az első díjat pedig Nikolics Zsanna és Simon Zina érdemelte ki.

Nikolics Zsanna Budavölgyi Kálmántól vette át az elismerést (Fotó: Szakony Attila)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!