Nagykanizsa

2014.05.20. 17:05

A közmunka nem jelent megoldást

Nagykanizsa - A munkahelyekért, a szegénység felszámolásáért és a nők egyenjogúságáért akar dolgozni Gurmai Zita, az MSZP EP jelöltje, aki kedden a városban és Surdon is kampányolt.

Pásztor András

Gurmai Zita hangsúlyozta: elsősorban azon dolgoznának, hogy a külföldre kényszerült fiatalok végre hazajöhessenek, ám ennek elsődleges feltétele, hogy biztos munkahelyek jöjjenek létre idehaza. Ezt pedig iparfejlesztéssel és szakképzéssel lehet megoldani, nem közmunkaprogrammal.

- Elfogadhatatlan továbbá, hogy ma Magyarországon a bérolló jóval szélesebb, mint máshol, manapság például a nők 75 napot ingyen dolgoznak, mert kevesebb fizetést kapnak ugyanazért a munkáért, mint a férfiak - fogalmazott Gurmai Zita, aki hozzátette: az európai szocialisták a szegénység visszaszorítását is célul tűzték ki, az MSZP ezen belül a gyermekéhezés megszüntetését tűzte zászlajára.

Az MSZP EP képviselőjelöltje egy felmérésre hivatkozva elmondta: azok a gyermekek, akik későn kerülnek közösségbe, a munkaerőpiacon is nehezebben tudnak elhelyezkedni, ezért a szocialisták feltett szándéka, hogy a 3 év alatti gyerekek 33 százaléka, a 6 év alatti gyerekek 90 százaléka bölcsődébe, illetve óvodába járjon.

Gurmai Zita a nők egyenjogúságáért is harcolni kíván. Mint azt jelezte: kiállnak a diszkrimináció minden fajtája ellen, ugyanakkor ösztönzik a családbarát munkahelyek létrejöttét, a rugalmas munkaidő bevezetését.

Az MSZP jelöltje a fenti témákban este Surdon tartott lakossági fórumot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!