Nagykanizsa

2014.04.02. 13:55

A kicsik örömére

Nagykanizsa - Négy helyszínen avattak szerdán új játszótéri eszközöket. Az önkormányzat mellett, a korábbi nagyberuházásokon kivitelezőként dolgozó vállalkozások közel 10 millió forinttal támogatták a játszóterek megújítását.

Pásztor András

Mint azt a szerdai avatáson Cseresnyés Péter polgármester elmondta: az önkormányzat régóta gondolkodott azon, hogy miként is lehetne minél több játszóteret megújítani a városban.

– Két lehetőség között kellett választanunk, vagy kialakítunk egy-két új játszóteret vagy új eszközök kihelyezésével megújítjuk a már meglévőket – jegyezte meg a polgármester, aki hozzátette: az utóbbi verzió mellett döntöttek, hiszen így több helyszínt, utcát is érinthet a változás. – Ráadásul a város e célra félretett saját forrásai kiegészültek azon cégek és vállalkozások adományaival, amelyek az elmúlt időszakban kanizsai beruházásokban vettek részt. 10 millió forintból több tucat új játszóeszközt, mászókákat, csúszdákat, libikókákat sikerült beszerezni, majd telepíteni négy helyszínen, a Szent Flórián téren, a Bornemissza, a Herman Ottó és a Berzsenyi utcában.

A polgármester azt is jelezte: a játszóterek megújítását, valamint újak kialakítását folytatni szeretné a nagykanizsai önkormányzat.

– Rövidesen egy úgynevezett felnőtt fitnessz-park létesül a Thúry téren, amelyhez hasonló az Eötvös téren is épül a belvárosi rekonstrukció második üteme kapcsán – mondta Cseresnyés Péter, aki hozzátette: az Eötvös téren nemcsak a felnőtteknek, hanem a gyerekeknek is komplett játszóteret alakítanak ki a beruházás részeként.

A szerdai avatáson Doucha Ferenc, az eszközöket telepítő cég vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy idehaza nagyon szigorú biztonsági előírások vonatkoznak a játszóterekre, s noha jópár helyszín megfelel már a követelményeknek, azért akad még tennivaló e téren. Az ügyvezető azt is elmondta, hogy a különféle játszóeszközök telepítésén túl, a közvetlen környezet megújítására is figyeltek.

A Szent Flórián téren rendezett ünnepségen a kiskanizsai óvodások, illetve iskolások adtak rövid műsort, majd – ahogy az várható is volt – a kicsik azonnal birtokba vették a megújult játszóteret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!